ZOETERMEER/DEN HAAG - Vandaag in Team West doen we een getuigenoproep naar aanleiding van een babbeltruc die plaatsvond op dinsdag 30 mei rond 16.00 op de Quirinnegang in Zoetermeer. Hierbij wordt een 69-jarige man het slachtoffer van een babbeltruc waarbij hij al zijn spaargeld kwijtraakt. Ook laten we beelden zien van een auto inbreker in Den Haag en zoeken we een verdachte van een steekincident in Den Haag.

Babbeltruc- Quirinnegang - Zoetermeer


Op dinsdagmiddag 30 mei rond 16.00 uur wordt een 69- jarige alleenstaande gepensioneerde man slachtoffer van een babbeltruc waarbij hij al zijn spaargeld kwijtraakt. De 69- jarige man wordt aangesproken door een Engelstalige die wegliep bij een geldautomaat op de Quirinnegang in Zoetermeer. De Engelstalige man zegt dat hij 4 miljoen euro heeft gewonnen in een loterij en dat hij terminaal ziek is. Bij het gesprek voegt zich nog een tweede man, die ook onderdeel is van de babbeltruc en zich voordoet als dokter. De Engelstalige man doet een voorstel. Als ze allebei 30 duizend euro zouden inleggen dan konden ze het lot overkopen. Op woensdagochtend 31 mei rond 10.30 uur haalt de 69- jarige man 27.000 euro uit zijn kluis en loopt terug naar de twee mannen die in de auto op hem wachten. Met een smoes sturen ze hem weg en bij terugkomst waren beide verdachten verdwenen, samen met zijn rugtas vol met al zijn spaargeld. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van de mannen die betrokken zijn bij deze babbeltruc.

Auto-inbraken - Maria Stuartplein - Den Haag

Afgelopen zomer hebben er in een parkeergarage aan het Maria Stuartplein in Den Haag meerder auto-inbraken plaats gevonden. Van één van deze inbraken is de verdachte in beeld gebracht. Deze inbreker heeft in de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 augustus de afgesloten parkeergarage weten binnen te komen. De inbreker heeft uit verschillende auto's zonnebrillen, schoenen en een laptop weggenomen. De laptop zat in een specifieke laptop tas van het Japanse merk Chin-Chan met daarbij een Hello Kitty muis. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van de inbreker.

Steekincident - Loosduinseweg - Den Haag


Op zondag 19 februari rond 02.30 uur vond er buiten een café aan de Loosduinseweg een vechtpartij plaats. Bij deze vechtpartij waren in totaal zeven personen betrokken. Bij dit incident raakte een 25- jarige slachtoffer gewond en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Het slachtoffer bleek te zijn gestoken. Van zes van de zeven betrokken personen is hun identiteit bekend. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van de verdachte.