DEN HAAG - In Team West doen wij een getuigenoproep over een explosie aan de Brandt Buyskade in Leiden, ook delen wij beelden van een grote diefstal in de Surinamestraat in Den Haag. Daarnaast wordt er door een wijkagent aandacht besteed aan babbeltrucs in de omgeving van Den Haag.

Explosie - Brandt Buyskade Leiden

In de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 mei heeft er een explosie bij een bedrijfspand aan de Brandt Buyskade in Leiden plaats gevonden. Rond 00.30 uur werden buurtbewoners opgeschrikt door een harde knal. Explosief materiaal werd bij het bedrijf naar binnen gegooid en veroorzaakte een explosie. Als gevolg van deze explosie brak een kleine brand in het bedrijf uit die snel onder controle was. Er raakte niemand gewond, maar het bedrijfspand raakte aanzienlijk beschadigd. Experts van de Forensische Opsporing verrichten sporenonderzoek bij het pand. Het onderzoeksteam doet uitgebreid onderzoek naar deze zaak. In de uitzending wordt een getuigenoproep gedaan.

Diefstal - Surinamestraat Den Haag

In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 april zijn er in de Archipelbuurt in Den Haag van 13 voertuigen zijspiegels en sensoren uit de voorbumper weggenomen. Het gaat in alle gevallen om een elektrisch model van het merk BMW. Behalve de diefstallen is er ook schade gemaakt aan verschillende voertuigen. Auto's hebben krassen en deuken. Het onderzoeksteam vermoedt dat hier sprake is van mobiel banditisme. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van de diefstal in de Surinamestraat en de Riouwstraat. Op deze beelden zijn de twee verdachten te zien.

Babbetrucs - Den Haag, Katwijk, Leiderdorp, Alphen aan den Rijn, Westland

De afgelopen tijd weten oplichters van babbeltrucs in de omgeving van Den Haag het vertrouwen te wekken door de naam te gebruiken van een wijkagent. De oplichter stelde zich aan de telefoon voor als de wijkagent en gebruikte daarbij de naam van een echte wijkagent. Oplichters komen vriendelijk en vertrouwelijk over, met de bedoeling hun slachtoffers voor zich te winnen. Op deze manier worden er op deze manier duizenden euro's van de bankrekening van het slachtoffer gepind en geven mensen bijvoorbeeld waardevolle sieraden mee. Vooral ouderen worden vaak het slachtoffer. De politie, de wijkagent of de bank zal nooit aan de deur komen om bankpasjes of andere waardevolle spullen op te halen of de pincode af te geven. In de uitzending komt de wijkagent Rudy Dubbeldam aan het woord en geeft hij preventieve tips.

Uitzendingen

Team West wordt iedere dinsdag vanaf 17.00 uur uitgezonden op TV West en elk uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald.