DEN HAAG - Op zondag 29 mei zijn er tijdens én na de voetbalwedstrijd ADO-Excelsior ernstige ongeregeldheden bij het ADO-stadion. In Team West vanavond tonen we camerabeelden van relschoppers van wie we de identiteit nog niet hebben kunnen vaststellen.

Na afloop van de wedstrijd bestormen ADO-supporters het veld waarbij ze onder andere zwaar vuurwerk, fakkels en andere voorwerpen naar het vak met Excelsior-supporters gooien. Buiten het stadion worden ME'ers met stenen, straattegels, ijzeren staven, brandende voorwerpen en een uit de grond getrokken verkeersbordpaal bekogeld. Hierbij raken diverse ME'ers gewond. Ook de politiehonden worden niet ontzien. Zo krijgt een politiehond een klap met een kettingslot op zijn rug en krijgt een andere hond een brandende fakkel onder zich gegooid.

Vanavond in Team West tonen we camerabeelden van relschoppers van wie we de identiteit nog niet hebben vastgesteld. Ook tonen we camerabeelden van relschoppers die vermoedelijk minderjarig zijn. Deze beelden tonen we nu nog onherkenbaar met het verzoek aan deze relschoppers zich te melden. Gebeurt dat niet binnen een week, dan tonen we de beelden herkenbaar op dinsdag 12 juli op Politie.nl en op de site van Team West.

WhatsAppfraude Assen en pinnen in Den Haag
Afgelopen jaar wordt een inwoner uit Assen het slachtoffer van WhatsAppfraude. Het slachtoffer maakt daarbij geld over, wat later wordt gepind bij een tankstation aan de Leyweg in Den Haag. Een van de pinners is inmiddeld herkend, de andere pinner nog niet. In de uitzending tonen we beelden van de pinner.

Bankhelpdeskfraude en vriend-in-noodfraude
Ook vragen we opnieuw aandacht voor een aantal fraudezaken:

Op donderdag 17 februari wordt een 83-jarige mevrouw uit Den Haag het slachtoffer van bankhelpdeskfraude. Een zogenaamde bankmedewerkster zet in de computer bij haar thuis onder valse voorwendselen geld van haar spaarrekeningen over naar haar betaalrekeningen en verhoogt haar opnamelimiet. In totaal wordt er ruim 2600 euro opgenomen.

Op vrijdag 1 april krijgt een inwoner uit Wierden via WhatsApp een verzoek van iemand die zich als vriend voordoet om geld over te maken. Daarop maakt hij duizenden euro's naar deze rekening over. Uit onderzoek blijkt dat dit bedrag wordt opgenomen bij een pinautomaat in winkelcentrum In de Boogaard in Rijswijk.

Op dinsdag 1 februari krijgt een inwoner uit Deventer een verzoek van iemand die zich als zijn zoon voordoet om geld over te maken. Het slachtoffer maakt verschillende bedragen over. We tonen beelden van de pinner aan het Jonckbloetplein in Den Haag.

Team West
Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur bij TV West. De uitzending wordt ieder uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald.