DEN HAAG - In Team West doet de politie een getuigenoproep rondom de ernstige ongeregeldheden rond het zalencentrum Opera aan de Fruitweg. Ook is er aandacht voor een woningoverval in Rijnsburg waarbij de bewoonster en haar zoon met een vuurwapen zijn bedreigd en voor een explosie in een kinderrijke buurt in Den Haag.

Woningoverval - Vinkenweg - Rijnsburg

Op dinsdagochtend 25 juli 2023 rond 03.50 uur wordt een woning aan de Vinkenweg in Rijnsburg overvallen. Midden in de nacht wordt de 72-jarige bewoonster wakker van een harde klap. Daarop is de bewoonster naar boven gegaan. In de slaapkamer van haar zoon worden zij en haar zoon door een onbekende man bedreigd met een vuurwapen. De zoon wordt ook met een vuurwapen op zijn gezicht geslagen. De vrouw en haar zoon worden ook nog vastgebonden met tie-wraps. De vier overvallers zijn op zoek naar geld, maar dat was er niet. De overvallers hebben na een aantal minuten de woning weer verlaten. Zeer vermoedelijk zijn de overvallers vertrokken met een op maandag 24 juli in Oegstgeest gestolen Volkswagen Golf. Deze Golf is op de Burgemeester Meijboomstraat in Rijnsburg op woensdag 26 juli rond 03.30 uur in brand gestoken. In de uitzending worden camerabeelden getoond van de verdachten.

Ernstige ongeregeldheden - Fruitweg - Den Haag


Rond het zalencentrum Opera aan de Fruitweg zijn zaterdagavond 17 februari ernstige rellen uitgebroken nadat een groep Eritreeërs de confrontatie zocht met een andere groep. Hierbij zover nu bekend 15 agenten gewond geraakt. Zestien verdachten zijn aangehouden. Dankzij het optreden van de politie werd voorkomen dat de relschoppers de andere groep bereikte. Bij deze rellen is er met stenen, vuurwerk en andere spullen naar agenten en de brandweer gegooid. Verschillende relschoppers hadden slagvoorwerpen bij zich. De burgemeester van Den Haag heeft daarop een noodbevel afgegeven en toestemming gegeven voor de inzet van de Mobiele Eenheid en traangas. Bij de ongeregeldheden zijn ook twee politieauto’s en een touringcar in vlammen opgegaan. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) doet uitgebreid onderzoek naar deze ernstige ongeregeldheden. De politie komt graag in contact met getuigen van deze rellen. Het onderzoeksteam doet ook een oproep om beelden van camera's, videodeurbellen en dashcam’s te delen. In de uitzending een getuigenoproep.

Explosie - Pluvierstraat - Den Haag

Op donderdag 11 januari rond 18.35 uur vond er in een portiek aan de Pluvierstraat in Den Haag een ontploffing plaats. Bij deze ontploffing is er veel schade ontstaan in de portiek. De buurt staat bekend als een kinderrijke buurt er wonen veel gezinnen. Een kindje van vier jaar oud stond op het punt om naar haar oma te gaan. Het is een groot geluk geweest dat ze op het moment van de deur uitgaan even werd opgehouden door iets anders, waardoor erger is voorkomen. Het incident heeft voor veel onrust gezorgd in de wijk. In de uitzending worden camerabeelden getoond van de verdachte.

Heeft u informatie over een van de zaken?


Bel uw tips door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem met M.0800-7000.Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur bij TV West. De uitzending wordt ieder uur herhaald. Op woensdag 8 september wordt Team West nog een aantal keer herhaald.