ZOETERMEER / GOUDA - In Team West delen wij vanavond beelden van een pinner die wordt verdacht van bankhelpdeskfraude in Bergambacht en van twee verdachten die een overval pleegden in een appartement in Zoetermeer. Ook vragen we aandacht voor twee explosies in juni in Gouda.

Twee explosies - Aaltje Bakstraat - Gouda

Op twee verschillenden nachten is er een explosie bij een horecagelegenheid aan de Aaltje Bakstraat in Gouda. In de nacht van dinsdag 11 juni op woensdag 12 juni rond 02.45 uur wordt voor het eerst een explosief door de ruit gegooid, nadat het raam werd ingegooid met een steen. Zowel de binnen- als de buitenkant van het pand raken beschadigd. De nacht daarna is het opnieuw raak. Donderdagochtend 13 juni rond 04.05 uur gaat er weer een explosief af bij het pand en raakt het pand nog meer beschadigd. Vooralsnog bekend zijn er geen gewonden. Op dit moment is het onderzoek in volle gang. Het onderzoeksteam zoekt meer informatie. In de uitzending een getuigenoproep.


Babbeltruc - Pleinstraat - Bergambacht

Een zogenaamde bankmedewerker belt een inwoner van Lekkerkerk met het bericht dat er verdachte transacties op haar bankrekening plaatsvinden. Dit gebeurt op zaterdag 18 mei. Het is de oplichters gelukt om het vertrouwen te wekken van het slachtoffer en zij halen bij het slachtoffer thuis de bankpassen op. Hiermee nemen ze geld op bij de Geldmaat aan de Pleinstraat in Bergambacht. Ook worden er dure goederen gekocht in winkels in Rotterdam. Alles bij elkaar is er voor ruim 8.000, - euro door dezelfde verdachte met de bankpas van het slachtoffer uitgegeven. In de uitzending worden beelden getoond van de pinner.

Beroving - Bijdorplaan - Zoetermeer

Een bewoner van een appartement in Zoetermeer aan de Bijdorplaan is het slachtoffer geworden van een beroving. Dit gebeurt in een garage van het pand op zondag 28 april rond 20.30 uur. Onder bedreiging van een vuurwapen trekken de twee verdachten een duur horloge, een Rolex ter waarde van ruim 14.000, - euro van de pols van het slachtoffer en gaan er vandoor. Na afloop rennen ze in de richting van de rotonde. Dan slaan de verdachten rechtsaf de Van Leeuwenhoeklaan in en rennen ze langs het benzinestation in de richting van de Afrikaweg. In de uitzending worden camerabeelden getoond van de twee verdachten.

Over Team West

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur bij TV West. De uitzending wordt ieder uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald. Na de uitzending van vanavond volgen er voor de zomerperiode nog drie uitzendingen van Team West te weten 25 juni, 2 juli en 9 juli.