DEN HAAG - Agenten van een Flexteam hebben op dinsdag 21 december een man aangehouden die dankzij tips van Team West in beeld kwam. De 32-jarige man wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij de diefstal van meerdere fietsen uit een fietsenwinkel in Honselersdijk.

De fietsendiefstallen vonden plaats op donderdag 12 augustus uit een schuur en een fietsenwinkel aan de Van der Goesstraat in Honselersdijk. Uit de schuur werden twee elektrische fietsen weggenomen. Uit de fietsenwinkel die bij de schuur hoort zijn er ook fietsen weggenomen. Ook een voertuig en een kassalade werden door de inbreker weggenomen.

Team West
Het regionale opsporingsprogramma Team West besteedde dinsdag 23 november aandacht aan deze zaak en toonde camerabeelden van de verdachte. Na de uitzending kreeg het rechercheteam verschillende tips van oplettende kijkers over de identiteit van de verdachte. De 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd op dinsdag 21 december op straat in Den Haag aangehouden. De verdachte heeft een dagvaarding gehad en zal zich op een later moment moeten verantwoorden aan de rechter.

Uitzendingen Team West
Team West is iedere dinsdag vanaf 17.00 uur te zien bij Omroep West. In 2022 is de eerste uitzending weer op dinsdag 11 januari.

Flexteam
Het Flexteam wordt ingezet ter ondersteuning van de politieteams, handhaving openbare orde en de (districts)recherche met onder andere korte en gerichte acties bij veiligheidsproblemen zoals drugsoverlast, woninginbraken, zakkenrollerij.