DEN HAAG/ZOETERMEER - Vanavond is de laatste uitzending van Team West voor de zomer. In deze uitzending een getuigenoproep voor het gooien van een stoeptegel vanaf een voetgangers- en fietsbrug op de Lozerlaan in Den Haag. We zijn nog steeds op zoek naar de verdachte. Ook aandacht voor een zaak uit 2017 waarbij de zwaargewonde Olena in een woning aan de Leyweg in Den Haag werd aangetroffen. Ze overleed een dag later. Verder worden camerabeelden getoond van twee mannen die drie motoren hebben gestolen in Zoetermeer. Ook werd in Zoetermeer een groot aantal metaal gestolen door drie mannen, hun beelden worden ook getoond. Tot slot zoeken we drie mannen die betrokken zouden zijn bij een woninginbraak aan De Savornin Lohmanplein in Den Haag.

Stoeptegel van brug gegooid | Den Haag
Op woensdagmiddag 7 juli werd rond 14.45 uur vanaf een voetgangers- en fietsbrug op de Lozerlaan een stoeptegel naar beneden gegooid. Deze kwam op een auto terecht. De bestuurder is met de schrik vrijgekomen. Het voertuig raakte zwaar beschadigd. In de uitzending roepen we getuigen op om zich te melden.

Overleden vrouw Leyweg | Den Haag
Op dinsdagavond 24 januari 2017 werd de zwaargewonde Olena in een woning aan de Leyweg in Den Haag aangetroffen. De volgende ochtend is zij overleden. Olena had een relatie met een 53-jarige uit Den Haag en woonde bij hem in. Op die bewuste avond kregen zij bezoek van twee vriendinnen. Tijdens die avond is de situatie behoorlijk geëscaleerd. In de woning werden twee personen aangehouden. Het betrof de toenmalige vriend, een 53-jarige man en een 24- jarige vrouw uit Den Haag. De volgende dag werd een 32-jarige vrouw aangehouden. De twee vrouwen zijn geen verdachten meer. De man werd vrijgesproken op 20 februari 2019 wegens gebrek aan bewijs. Het Openbaar Ministerie ging in hoger beroep tegen deze uitspraak. In de uitzending besteden we opnieuw aandacht gegeven aan deze zaak. Het onderzoeksteam laat opnieuw de sporen onderzoeken door middel van vernieuwde technieken.

Diefstal motoren | Zoetermeer
Op maandag 12 april verschenen er twee mannen op een motor in een parkeergarage aan het Oosterheemplein in Zoetermeer. Deze motor met het kenteken MF-DN-20 werd eerder gestolen in Rotterdam. De twee gingen er met een andere motor vandoor. Deze zetten ze neer op de Elba in Zoetermeer. Deze laatste motor is later teruggevonden. De twee mannen namen later nog een derde motor mee, dat is een zwarte Suzuki type GSX-R600 met het kenteken MS-SL-68. Deze is nog steeds niet teruggevonden. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van de twee mannen.

Diefstal metaal | Zoetermeer
Op vrijdag 2 april forceerden drie mannen in een witte bestelbus een hek van een bedrijf aan de Platinastraat in Zoetermeer. De mannen hebben een groot aantal metaal (half-fabricaten) ingeladen. De totale schade is ongeveer 18.000 euro. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van de mannen. Herkent u hen?

Woninginbraak Savornin Lohmanplein | Den Haag
Op vrijdag 2 april rond 04.00 uur werd er in een woning aan de Savornin Lohmanplein in Den Haag ingebroken. De bewoner lag te slapen. Plotseling stonden er drie mannen in de woning en ontstond er een worsteling met de bewoner. Hierop vluchtten de mannen weg. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van de vermoedelijke verdachten.

Hebt u informatie over een van de zaken?
Bel uw tips door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem met M.0800-7000.

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur bij TV West. De uitzending wordt ieder uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald. De eerste uitzending van Team West is weer op dinsdag 31 augustus.