DEN HAAG - Vanavond vragen we in het opsporingsprogramma Team West aandacht voor vier zaken. Waaronder een gewelddadige straatroof waarbij een oudere man harde klappen krijgt in zijn gezicht, omdat hij zijn mobiele telefoon niet wil afgeven.

Bedrijfsinbraak diefstal telefoons | Rijswijk
Op dinsdag 12 oktober vond in een bedrijf aan de Einsteinlaan in Rijswijk een bedrijfsinbraak plaats. In dit bedrijfspand zitten meerdere bedrijven. Bij deze inbraak zijn ruim 150 mobiele telefoons meegenomen door de inbrekers. Op de camerabeelden zijn twee verdachten te zien die de deur van het bedrijfspand open breken. Ze komen naar buiten en komen later naar buiten met twee volle tassen.

Gewelddadige straatroof Bragastraat | Den Haag
Op woensdagmiddag 15 december rond 13.40 uur is een 79-jarige man op de Bragastraat in Den Haag het slachtoffer geworden van een gewelddadige straatroof. Op de Janssoniusstraat wordt het slachtoffer aangesproken door een man die zijn mobiele telefoon wil hebben. Het slachtoffer geeft aan dat hij de telefoon niet wil afgeven. Vervolgens wordt het slachtoffer verschillende keren hard op zijn gezicht geslagen. Door de harde klappen komt het slachtoffer op de grond terecht. Het hondje van het slachtoffer zit nog aan de lijn en wordt letterlijk meegetrokken in het geweld. Het slachtoffer weet gelukkig te ontkomen en vlucht een garage in. We tonen beelden van de straatrover.

Marktplaatsfraude | Hoevelaken
Op zondag 24 oktober wilde een 52-jaige man uit Hoevelaken iets via Marktplaats verkopen. De koper stuurde een checklink en vroeg de man 1 eurocent over te maken. Vervolgens kreeg hij een foutmelding en daarna weer een bericht van de bank dat een koppeling gelukt was. De koper heeft een telefoon aan de rekening van het slachtoffer gekoppeld. Er is 1500 euro opgenomen bij een geldautomaat op de Stede in Den Haag. In de uitzending worden camerabeelden van deze pinner getoond.

Bankfraude | Didam
Op zondag 24 oktober kreeg een 59-jarige inwoner uit Didam een betaallink van Park Mobile. Hij zou nog 2,50 euro open hebben staan. Hij wilde dat betalen en kwam via de link op een nepsite terecht van de bank. Kennelijk heeft dat gemaakt dat anderen toegang hebben gehad tot zijn rekening, want een paar dagen later was er 800 euro van zijn rekening verdwenen. Het bedrag werd opgenomen bij een geldautomaat op het Oranjeplein in de Lier. In de uitzending worden camerabeelden getoond van de pinner.

Hebt u informatie over een van de zaken?
Bel uw tips door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem met Meld Misdaad Anoniem via het nummer 0800-7000.Team West is om 17.00 uur te zien bij Omroep West. De uitzending wordt daarna ieder uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een keer herhaald.