ZOETERMEER - In het opsporingsprogramma Team West werd dinsdagavond 16 mei aandacht besteed aan een zware mishandeling aan de Noordwaarts in Zoetermeer. Bij deze mishandeling brak het 64-jarige slachtoffer zijn neus. Op woensdagmiddag 17 mei meldde zich een 21- jarige man, die verklaarde betrokken te zijn geweest bij dit incident. Na de uitzending kreeg de politie ook zeer bruikbare tips.


Het slachtoffer sprak op zaterdag 18 februari rond 15.00 uur samen met een beheerder van het appartementencomplex twee onbekende mannen aan. De twee mannen worden verzocht de flat te verlaten omdat zij niets te zoeken hadden in het complex.

Slachtoffer breekt neus
Bij de uitgang ontstaat een woordenwisseling waarbij één van de mannen de bewoner hard in zijn gezicht slaat. Hierop zakt de bewoner in elkaar en gaan de twee mannen er vandoor. De bewoner blijft gewond achter, later blijkt zijn neus te zijn gebroken. Het is nu inmiddels drie maanden geleden maar het slachtoffer is nog steeds niet helemaal hersteld.

Team West en sociale media
In het opsporingsprogramma Team West en via sociale media zijn dinsdagavond beelden getoond van de verdachte van de mishandeling. Na deze oproep meldde zich woensdagmiddag bij een politiebureau een 21- jarige man uit Arnhem. De man zit vast en zal later worden gehoord. Zoals gebruikelijk zijn de beelden van deze verdachte verwijderd.

Opsporingsprogramma’s
De politie werkt met verschillende lokale en regionale omroepen samen op het gebied van opsporingscommunicatie. Via opsporingsprogramma's wordt u gevraagd om mee te helpen bij het oplossen van misdrijven. Regelmatig worden in de opsporingsprogramma’s camerabeelden van verdachten getoond, zoals bij bovengenoemde zaak.