DEN HAAG/LEIDEN - Opsporingsprogramma’s Team West (Omroep West) en Opsporing Verzocht (Avrotros) besteden vanavond beide aandacht aan beelden van een 38-jarige man, die slachtoffer is geworden van een misdrijf in Leiden. Ook worden er in Team West beelden getoond van diefstallen in twee verschillende cafés in Den Haag door dezelfde verdachte. Verder worden er beelden gedeeld van twee pinners die mogelijk betrokken zijn bij een babbeltruc in Den Haag.

Overleden man - Korte Langstraat - Leiden


Donderdagavond 6 juni rond 19.30 uur is in een woning aan de Korte Langestraat in Leiden een overleden man aangetroffen. Het bleek de 38-jarige bewoner te zijn. We gaan uit van een misdrijf. Ons Team Grootschalig Onderzoek probeert te achterhalen wat er precies is gebeurd, we onderzoeken meerdere scenario’s. Het slachtoffer is rond 11.25 uur op camera vastgelegd, terwijl hij een supermarkt aan de Hooigracht in Leiden bezoekt. Daarna loopt hij met een boodschappentas de Albert Heijn uit in de richting van de Ir. Driessenstraat in Leiden. Wij willen weten of er mensen zijn die hem die bewuste dag hebben gezien en of hij toen met anderen was. Vanavond tonen we beelden van het slachtoffer in Opsporing Verzocht en Team West.

Diefstallen - Grote Markt - Prinsestraat - Den Haag

In twee verschillende café's in de binnenstad van Den Haag zijn eind december en begin januari door dezelfde verdachte diefstallen gepleegd. Uit een café aan de Prinsestraat is de onbekende man er vandoor gegaan met een tas van een medewerkster. Later is deze man ook te zien in een café aan de Grote Markt. Hij was toen samen met een andere man. Als zij achter een groepje mensen gaan zitten, haalt één van de mannen uit een handtas, die over een stoelleuning hangt, een mobiele telefoon. Ze vertrekken kort daarop. In de uitzending van Team West worden beelden getoond van de onbekende man.

Babbeltruc - Svornin Lohmanlaan - Den Haag

Op maandag 11 december 2023 is een bejaarde mevrouw het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Op die maandag werd het slachtoffer gebeld door een onbekende man die zich voorstelde als Bas. Deze onbekende Bas vertelde het slachtoffer dat er veel wordt ingebroken in de buurt en dat hij langs zou komen om wat uit te leggen. Later kreeg het slachtoffer bezoek van deze onbekende man. Het slachtoffer voelde zich gedwongen om haar sieraden en bankpasjes aan deze man af te geven. Het slachtoffer heeft daarop haar bankpasjes en haar sieraden in een envelop gedaan en aan deze man afgegevem. Mogelijk was er nog een man in de woning aanwezig. Met deze bankpasjes is er geld opgenomen bij een Geldmaat in de Hobbemastraat en op twee locaties in het centrum van Den Haag. In de uitzending van Team West worden er beelden getoond van twee pinners.

Team West en Opsporing Verzocht

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur bij TV West. De uitzending wordt ieder uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald.Opsporing Verzocht: iedere dinsdag rond 21.15 uur op NPO2. De uitzending wordt herhaald op woensdag op NPO2 om 13.25 uur.