DEN HAAG - Vanavond in Opsporing Verzocht en Team West vraagt de politie aandacht voor een steekincident in Delft waarbij drie mannen een andere man aanvielen. Ook stelt het Team Grootschalig onderzoek (TGO) in de zaak van de om het leven gebrachte Esmee vragen over haar fiets. Daarnaast worden camerabeelden getoond van de nog niet aangehouden verdachten van de rellen in Rotterdam en Den Haag.

Nieuwe vragen rond de fiets van Esmee
In de vorig uitzending van Opsporing Verzocht werden beelden van een soortgelijke fiets als die van Esmee getoond, met de oproep of mensen haar fiets hadden gezien. Sindsdien zijn er 130 tips binnen en werd haar fiets gevonden in de Van Riebeeckhof in Leiden. Nu stelt de politie een aantal aanvullende vragen over de fiets;
- Weet u wie deze fiets hier heeft neergezet?
- Heeft u iemand op deze fiets zien rijden?
- Hoe lang staat deze fiets hier al?
- Zijn er andere zaken rondom deze fiets opgevallen?

Voor meer informatie rondom de dood van Esmee, afbeeldingen van de fiets en de mogelijkheid tips te delen, klik hier.

Steekincident bij winkelpassage “De Hoven” in Delft
Op vrijdag 3 december was er een steekincident in de winkelpassage “De Hoven” in Delft. Drie, in het donker geklede mannen vielen een andere man aan. Later werden meerdere aanhoudingen verricht. Het onderzoeksteam is nog op zoek naar één verdachte. Van deze verdachte worden vanavond camerabeelden getoond.

Camerabeelden relschoppers Den Haag en Rotterdam
Eerder in verschillende uitzendingen van Opsporing Verzocht en Team West werden beelden getoond van de relschoppers die op 12 en 20 november de openbare orde verstoorden in Den Haag en op 19 november in Rotterdam. Tijdens de uitzending toont de politie camerabeelden van de nog niet aangehouden verdachten.

Beelden van de relschoppers in Den Haag vindt u hier. Van de relschoppers op de Coolsingel in Rotterdam zijn de beelden via deze pagina te vinden.

Heeft u informatie over een van de zaken?

Bel uw tips door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem met M.0800-7000.Iedere dinsdag is Team West om 17.00 uur te zien bij Omroep West. De uitzending wordt daarna ieder uur herhaald en op woensdag nogmaals herhaald. Het programma Opsporing Verzocht wordt op dinsdagavond om 21.20 uur uitgezonden op NPO1. Op woensdag wordt het programma op dezelfde zender om 13.20 uur herhaald.