DEN HAAG - In Team West doen wij opnieuw een getuigenoproep voor de ernstige ongeregeldheden aan de Fruitweg. Daarnaast wordt er in Team West ook aandacht besteed aan een diefstal bij de Grote Markt en een gewelddadige straatroof op de Korte Voorhout. Alle zaken vonden plaats in Den Haag.

Ernstige ongeregeldheden - Fruitweg - Den Haag


Rond het zalencentrum Opera aan de Fruitweg zijn zaterdagavond 17 februari ernstige rellen uitgebroken nadat twee groepen Eritreeërs met elkaar de confrontatie opzochten. Dat is ze uiteindelijk niet gelukt, maar het is ze wel gelukt om een harde confrontatie aan te gaan met de politie, andere hulpverleners en journalisten. Het liep volledig uit de hand. De relschoppers waren buiten zinnen en vernielden zo'n beetje alles wat hen voor de voeten kwam. Het zalencentrum is zwaar beschadigd geraakt. Door de rook en warmte raakten enkele bezoekers van de Opera onwel. Behalve de materiële schade zijn er veel agenten gewond geraakt. Buurtbewoners zijn ontzettend geschrokken en ook zij hebben schade aan auto's, woningen en bedrijven. De impact is enorm. Er zijn de afgelopen tijd al 16 verdachten aangehouden. Deze maand komen de eersten voor de rechter. We zijn er nog niet, in de uitzending worden beelden getoond van 6 nog gezochte verdachten. Online worden er nog meer beelden getoond van verdachten.

Diefstallen - Grote Markt - Prinsestraat - Den Haag

In twee cafés in de binnenstad van Den Haag zijn eind december en begin januari door dezelfde verdachte diefstallen gepleegd. Uit een café aan de Prinsestraat ging de onbekende man er vandoor met een tas van een medewerkster. Later is deze man ook te zien in een café aan de Grote Markt. Hij was toen samen met een andere man. Als zij achter een groepje mensen gaan zitten haalt één van de mannen uit een handtas, die over een stoelleuning hangt, een mobiele telefoon. Ze vertrekken kort daarop. In de uitzending worden beelden getoond van de onbekende man.

Gewelddadige straatroof - Korte Voorhout - Den Haag

In de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 januari rond 04.30 uur worden twee vrienden het slachtoffer van een gewelddadige straatroof. Rond dat tijdstip rijden de twee vrienden na een avondje stappen met een ov-fiets over het fietspad op de Korte Voorhout. Als drie onbekende mannen achter hen aan komen rennen, stoppen de twee vrienden. De mannen zeiden dat ze geld wilden hebben. Als de twee vrienden zeggen dat ze geen geld bij zich hebben worden ze direct tegen de grond gewerkt. Als ze op de grond liggen worden ze geschopt en geslagen. Dit slaan en schoppen bleef maar doorgaan totdat één van de twee vrienden zijn portemonnee geeft. In deze portemonnee zat maar 15 euro. Dat geld is eruit gehaald en de portemonnee werd op de grond gegooid. De drie onbekende mannen pakken van één van de slachtoffers ook nog een telefoon, maar die wordt ook op de grond gegooid. De twee slachtoffers hebben flink wat kneuzingen, blauwe plekken en schrammen overgehouden aan dit incident. Bij één van de twee zijn ook twee voortanden gebroken. In de uitzending worden beelden getoond van drie verdachten.