DEN HAAG - Vanavond zijn er weer nieuwe uitzendingen van Opsporing Verzocht en Team West. In Opsporing Verzocht kijken we naar beelden van parfum diefstal in Den Haag en Zoetermeer. In Team West laten we beelden zien van diefstal van dure tassen fraude. Ook besteden we aandacht aan een overal op een supermarkt in Den Haag. Wie herkent de overvallers?

Bankhelpdeskfraude Leiden
Op 30 augustus werd een 80- jarige mevrouw uit Leiden gebeld door een zogenaamde bankmedewerker. Deze zogenaamde medewerker vertelde dat er problemen waren met haar rekening. Om de zaak in orde te maken kwam er een medewerker langs om haar bankpas op te halen. Met deze bankpas werd in totaal 5500 euro bij een geldautomaat in Montgommerystraat in Leiden opgenomen. In de uitzending worden camerabeelden getoond van de pinner.

Diefstal dure tassen Zoetermeer
Bij een schoenen en tassenwinkel aan de Burgemeester van Leeuwenpassage in Zoetermeer zijn kort na elkaar dure tassen weggenomen. Op woensdag 7 juli nemen twee mannen dure tassen mee in een geprepareerde tas. Vier dagen later zien we een van de twee mannen met een andere man ook weer twee tassen wegnemen. In totaal zijn er vier dure tassen van het merk Michael Kors gestolen. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van de drie mannen.

Winkeldiefstallen parfumeriewinkels Zoetermeer en Den Haag
Meerdere keren hebben in dezelfde parfumeriefilialen in Zoetermeer en Den Haag winkeldiefstallen plaats gevonden. In augustus hebben drie mannen tassen vol met parfumerie weggenomen uit een fililaal aan de Promenade in Zoetermeer. Dit deden ze door de alarmstickers kapot te maken en daarna met de buit hard weg te lopen. In september hebben twee mannen in het zelfde filiaal gebruik gemaakt van geprepareerde tassen omdat ze werden betrapt gingen die er zonder buit vandoor. In oktober in een filiaal aan de Fahrenheistraat in Den Haag hebben twee mannen en een vrouw met geprepareerde tassen parfumerie weggenomen. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van deze winkeldieven.

Overval supermarkt Den Haag
Op woensdag 13 oktober rond 20.15 uur wordt een medewerker van de avondsupermarkt aan de Hengelolaan in Den Haag door twee mannen overvallen. Een van de twee overvallers richt een vuurwapen op de medewerker. Onder bedreiging van het vuurwapen haalt de andere overvaller de kassa leeg en pakte sigaretten uit het schap achter de toonbank. De buit wordt in een vuilniszak gedaan en rennen weg in de richting van de Lozerlaan. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van de overvallers.

Oplichting met klantenpas Zonweg Den Haag
Op vrijdag 28 mei wordt er voor een bedrag van 17 duizend euro goederen gekocht met een vervalste klantenpas bij een Bouwmaat. Dat gebeurde op locaties in Den Bosch, Schiedam, Den Haag en Rotterdam. In Den Haag vond dat plaats bij een filiaal aan de Zonweg. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van twee mannen die hun karretje volladen met gereedschappen en andere spullen.

Heeft u informatie over een van de zaken?
Bel uw tips door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem met Meld Misdaad Anoniem via het nummer 0800-700 of met de link onderaan dit bericht.

Iedere dinsdag is Opsporing Verzocht te zien om 20.30 uur op NPO1. Op woensdag wordt het programma om 13.20 uur herhaald op NPO2. Team West is om 17.00 uur te zien bij Omroep West. De uitzending wordt daarna ieder uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een keer herhaald.