DEN HAAG - De Opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Team West besteden dinsdag aandacht aan de rellen van zaterdag 20 november op de Vaillantlaan in Den Haag en tonen beelden van een aantal relschoppers.

Vaillantlaan – Den Haag
Een grote groep jongeren verstoorde zaterdagavond 20 november de openbare orde in de omgeving van de Vaillantlaan in Den Haag. Deze groep zocht bewust de confrontatie met de politie. De groep stichtte brandjes, pleegde vernielingen, belaagde automobilisten en gooiden met stenen en zwaar vuurwerk naar agenten. Een van de relschoppers gooide een steen door de zijruit van een passerende ambulance, die op dat moment een patiënt naar het ziekenhuis vervoerde. In de uitzending bij Team West en Opsporing Verzocht worden herkenbare foto’s getoond van negen personen die zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten bij de ongeregeldheden. Vorige week toonden we geblurrde beelden van tien personen waarvan er zich inmiddels een heeft gemeld. De beelden van deze persoon zijn inmiddels verwijderd.

Vanaf dinsdag 17.00 uur zijn de beelden van de relschoppers via deze site te vinden.

Overval winkel- Den Haag (alleen in Team West)

Op maandag 27 september rond 15.30 uur vond er een overval plaats op een winkel aan de Leyweg in Den Haag. Een man bedreigde met een groot mes een kassière van de winkel. De kassière hoorde de verdachte zeggen; "geld weghalen" dit terwijl zij bedreigd werd met het mes. Nadat de verdachte zijn buit mee kreeg stopte hij dat in een witkleurige plastic tas. De verdachte is weggevlucht op een fiets die hij eerder voor de winkel had neergezet. Dit is een opvallende fiets (klein oma model) de voorzijde is geel en achterzijde is groen. Op de achterzijde hangen zadeltassen. In de uitzending worden er camerabeelden van de overvaller getoond.

Inbraak bedrijf- Amersfoort (alleen in Team West)
In de nacht van woensdag 18 augustus op donderdag 19 augustus heeft er een inbraak plaats gevonden aan de Xenonweg in Amersfoort. Meerdere verdachten hebben zich via het dak toegang verschaft tot het bedrijfspand. De inbrekers hebben in totaal 130 elektrische steps weggenomen. De buit is ingeladen in een witkleurige bestelbus met gestolen kentekenplaten. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van de vier verdachten. De verdachten zijn mogelijk afkomstig uit Den Haag.

Heeft u informatie over een van de zaken?
Bel uw tips door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem met M.0800-7000.Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur bij TV West. De uitzending wordt ieder uur herhaald. Op woensdag 15 december wordt Team West nog een aantal keer herhaald. Opsporing Verzocht wordt om 20.30 uur uitgezonden op NPO1 en wordt morgen op dezelfde zender om 13.20 uur herhaald. De uitzendingen zijn in HD kwaliteit.