DEN HAAG - De Opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Team West besteden dinsdag aandacht aan de rellen van zaterdag 20 november op de Vaillantlaan in Den Haag en tonen beelden van een aantal relschoppers.

Vaillantlaan – Den Haag
Een grote groep jongeren verstoorde zaterdagavond 20 november de openbare orde in de omgeving van de Vaillantlaan in Den Haag. Deze groep zocht bewust de confrontatie met de politie. De groep stichtte brandjes, pleegde vernielingen, belaagde automobilisten en gooide met stenen en zwaar vuurwerk naar agenten. Een van de relschoppers gooide een steen door de zijruit van een passerende ambulance, die op dat moment een patiënt naar het ziekenhuis vervoerde. In de uitzending bij Team West en Opsporing Verzocht worden foto’s getoond van tien personen die zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten bij de ongeregeldheden. Deze tien personen worden nu nog geblurred getoond. Volgende week worden deze verdachten zonder blurr getoond als de identiteiten niet bekend zijn geworden. Vanaf dinsdag 17.00 uur zijn de beelden van de relschoppers via deze site te vinden.

Explosies – Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop
Op dinsdag 1 juni rond 02.30 uur vond een explosie plaats bij de voordeur van een woning aan de Stoelmatter in Alphen aan den Rijn. Bij de explosie raakte de voordeur zwaar beschadigd. Op het moment van de explosie lag het gezin in de woning te slapen. Door deze explosie besloot de bewoonster vanaf de eerste etage naar beneden te springen om zichzelf en haar gezin in veiligheid te brengen. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van een man die een handeling uitvoert bij de brievenbus van de woning. Op maandag 28 juni rond 03.30 uur vond er nog een explosie plaats, maar dan bij een woning aan de Handelsweg in Nieuwkoop. Ook hier lagen de bewoners te slapen. In deze zaak worden er ook camerabeelden getoond van een verdachte. Het onderzoeksteam heeft aanwijzingen dat de beide explosies aan elkaar te linken zijn.

Overval uitzendbureau – Den Haag (alleen in Team West)
Op zaterdag 18 september pleegden drie mannen rond 11.30 uur een overval op een uitzendbureau aan de Van Zeggelenlaan in Den Haag. Onder bedreiging van vuurwapens namen de overvallers een geldbedrag mee. Zij vertrokken vermoedelijk in een wit- zilverkleurige BMW voorzien van een buitenlands kenteken in de richting van de Withuysstraat. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van de verdachten en mogelijk betrokken auto.

Heeft u informatie over een van de zaken?
Bel uw tips door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem met M.0800-7000.Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur bij TV West. De uitzending wordt ieder uur herhaald. Op woensdag 8 december wordt Team West nog een aantal keer herhaald. Opsporing Verzocht wordt om 21.20 uur uitgezonden op NPO1 en wordt morgen op dezelfde zender om 15.20 uur herhaald. De uitzendingen zijn in HD kwaliteit.