DEN HAAG - Vanavond vraagt de politie in de opsporingsprogramma's Team West en Opsporing Verzocht weer uw hulp bij het oplossen van een aantal zaken. Team West besteedt onder meer aandacht aan een schietincident en een straatroof in Den Haag en aan een woninginbraak aan de Julianalaan in Zoetermeer. Ook in Opsporing Verzocht toont de politie beelden van de woninginbraak in Zoetermeer.

Schietincident Haringkade | Den Haag
Een getuige ziet woensdagavond 30 maart rond 19.30 uur dat er door twee jongens op een scooter geschoten wordt. Volgens de getuige hield een van de twee mannen een vuurwapen in zijn hand vast. Hij ziet vervolgens dat er twee keer op een een groep van drie jongens geschoten wordt, voor zover bekend is niemand gewond geraakt. In deze zaak is tot op heden niemand aangehouden. Het onderzoeksteam is niet alleen op zoek naar getuigen, maar ook naar de drie jongens op wie geschoten werd. In de uitzending van Team West ziet u vanavond een getuigenoproep.

Straatroof Paviljoensgracht | Den Haag
Een 21-jarige man is zondagavond 13 februari op de Paviljoensgracht in Den Haag beroofd van zijn horloge en tas. Twee mannen rennen na de straatroof de Nieuwe Molsstraat in. In de uitzending van Team West worden camerabeelden getoond van de twee straatrovers.

Bankhelpdeskfraude | Zoetermeer en Deventer
Een 45-jarige inwoner uit Deventer werd op 2 augustus vorig jaar gebeld door een zogenaamde medewerker van de bank. De persoon die zich voordeed als bankmedewerker vertelde het latere slachtoffer dat er verdachte transacties te zien waren op zijn bankrekening. Daarom moest hij een app installeren. Toen hij dit gedaan had, werd er vanaf zijn rekening geld overgemaakt naar een rekeninghouder in Amsterdam. Vervolgens werd er geld gepind bij een geldautomaat aan het Kentgensplein in Zoetermeer. Team West toont camerabeelden van de pinner.

Woninginbraak Julianalaan | Zoetermeer
Zowel Team West als Opsporing Verzocht besteden vanavond aandacht aan een woninginbraak in Zoetermeer. Op vrijdag 22 oktober is er ingebroken in een woning aan de Julianalaan. Diezelfde dag is er een poging gedaan bij een woning aan de Voorweg en de politie heeft het vermoeden dat het om dezelfde verdachte gaat. De verdachte droeg een opvallende jas en verplaatste zich vermoedelijk met een scooter. In de uitzendingen worden er camerabeelden getoond van deze verdachte.

Hebt u informatie over een van de zaken?
Geef uw tips door via de gratis opsporingstiplijn of bel anoniem met Meld Misdaad Anoniem. Iedere dinsdag is Opsporing Verzocht om 20.30 uur te zien op NPO1. Op woensdag wordt het programma om 13.20 uur herhaald op NPO2. Team West is dinsdag om 17.00 uur te zien bij Omroep West. De uitzending wordt daarna ieder uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een keer herhaald.