DEN HAAG/NOORDWIJK - Opsporingsprogramma’s Team West (Omroep West) en Opsporing Verzocht (Avrotros) besteden vanavond beide aandacht aan een steekincident bij de Albert Heijn aan het Stationsplein in Den Haag. Daarnaast komt er in Team West een spoofingszaak in Lisse aan de orde, evenals een zaak over bankfraude in Gouda


Bankfraude l Gouda

Een 83-jarige inwoner uit Gouda kreeg in februari dit jaar tijdens internetbankieren een melding dat zijn bankpas was verlopen. De man kon zogenaamd direct een nieuwe aanvragen. Een nieuwe bankpas is nooit aangekomen in plaats daarvan heeft iemand met zijn gegevens op de Markt in Gouda 6.000,- euro van zijn rekening gehaald. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van de pinner.

Spoofing l Noordwijkerhout
Een zogenaamde medewerkster van een bank belde een 62-jarige man uit Noordwijkerhout. Dit gebeurde onlangs op dinsdag 18 mei. De zogenaamde medewerkster vertelde dat er een afwijking met zijn rekening was geconstateerd en dat er iemand zijn bankpas op kwam halen. De bankpas werd thuis opgehaald door een ‘medewerker’ van de bank. Hiermee pinde een onbekende man een groot geldbedrag bij een geldautomaat aan de Nassaustraat in Lisse. Deze man voldoet overigens niet aan de beschrijving van de man die bij het slachtoffer aan de deur is geweest. Het zou in dit geval dus betekenen dat deze criminelen in ieder geval met z’n drieën hebben samengewerkt. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van de pinner.

Team West en Opsporing Verzocht
Naast deze zaken in Team West besteden beide programma ’s Opsporing Verzocht en Team West aandacht aan een steekincident in Den Haag aan het Stationsplein.

Steekincident Stationsplein l Den Haag

In het afgelopen jaar heeft er op het Stationsplein in Den Haag een steekincident plaats gevonden. Dit gebeurde op maandag 16 november 2020 rond 19.50 uur. Twee mannen belaagden en staken meerdere keren een 24- jarige man. Een van deze verdachten, een 20-jarige man uit Apeldoorn is aangehouden. De verdachten rennen na het steekincident weg in de richting van het Holland Spoor. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van de tweede nog niet aangehouden verdachte.

Let op: vanavond ander tijdstip en zender Opsporing Verzocht
Het tijdstip van Opsporing Verzocht wordt vanavond vanwege het EK voetbal het gewijzigd naar 20.30 uur op NPO2. Deze wordt herhaald op woensdag 23 juni rond 16.00 uur op NPO1.

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur bij TV West. De uitzending wordt ieder uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald.Opsporing Verzocht: iedere dinsdag rond 21.15 uur op NPO1. De uitzending wordt herhaald op woensdag op NPO2 om 13.25 uur.