DEN HAAG - In Team West laten wij deze week herkenbare beelden zien van de twee straatrovers die een vrouw hebben beroofd op de Hildebrandstraat in Den Haag. Ook zijn we op zoek naar 2 pinners die betrokken waren bij een babbeltruc waar een bejaarde vrouw het slachtoffer van is geworden. In de derde zaak laten wij beelden zien van een supermarkt overvaller.


Babbeltruc - Savornin Lohmanlaan - Den Haag

Op maandag 11 december 2023 is een bejaarde mevrouw het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Op die maandag werd het slachtoffer gebeld door een onbekende man die zich voorstelde als Bas. Deze onbekende Bas vertelde het slachtoffer dat er veel wordt ingebroken in de buurt en dat hij langs zou komen om wat uit te leggen. Later kreeg het slachtoffer bezoek van deze onbekende man. Het slachtoffer voelde zich gedwongen om haar sieraden en bankpasjes aan deze man af te geven. Het slachtoffer heeft daarop haar bankpasjes en haar sieraden in een envelop gedaan en aan deze man afgegeven. Mogelijk was er nog een man in de woning aanwezig. Met deze bankpasjes is er geld opgenomen bij een Geldmaat in de Hobbemastraat en op twee locaties in het centrum van Den Haag. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van twee pinners.

Overval supermarkt - Hildo Kroplaan - Den Haag

Op maandag 1 januari rond 15.00 uur wordt een supermarkt aan de Hildo Kroplaan in Den Haag overvallen door een onbekende man. Onder bedreiging van een mes nam de overvaller de inhoud van de kassa mee. Bij deze overval voelde één van de slachtoffers een voorwerp in haar zij en hoorde zij de man zeggen: 'Ik heb een wapen bij me'. De overvaller was volledig in het zwart gekleed en zijn gezicht was bedekt. De verdachte is na de overval weggerend in de richting van de Toon Dupuiserf en de Doctor H.E. van Gelderlaan. Daarna rende hij vervolgens via een onderdoorgang van een flat dat uitkomt op de Jan Romeinstraat. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van de overvaller.

Straatroof - Hildebrandstraat - Den Haag

Op donderdag 7 maart rond 22.00 uur wordt er een vrouw beroofd van haar handtas op de Hildebrandstraat in Den Haag. Kort daarvoor heeft het slachtoffer een supermarkt aan het Goeverneurplein in Den Haag bezocht. Rond 21.45 uur verlaat zij de winkel en loopt door de Hildebrandstraat. Gaandeweg krijgt het slachtoffer het gevoel dat zij gevolgd wordt door twee jongens. Kort daarop wordt haar schoudertas van haar schouders losgerukt ter hoogte van de kruising met de Ferrandweg. De twee straatrovers rennen hierna weg in de richting van de Laakkade. In haar schoudertas zat een mobiele telefoon en anders persoonlijke spullen. Het slachtoffer is na het incident erg geschrokken. Ook heeft ze nog last van haar schouder, omdat ze geprobeerd heeft te voorkomen dat haar tas zou worden weggenomen. De twee jongens staan goed op beeld en omdat het vermoeden bestaat dat ze minderjarig zijn werden ze vorige week alleen geblurred getoond op sociale media en Politie.nl. De jongens hebben de kans gehad zich te melden. Omdat de twee jongens zich niet hebben gemeld worden hun beelden deze week herkenbaar getoond op Team West. In de uitzending de camerabeelden van deze twee verdachten.

Uitzending Team West

Team West wordt iedere dinsdag vanaf 17.00 uur uitgezonden op TV West en elk uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald.