DEN HAAG - Dankzij een uitzending van Team West waarin aandacht werd gevraagd voor een reeks straatroven in de omgeving van de Goeverneurlaan en het Jonckbloetplein hield een rechercheteam donderdag 9 september een 28-jarige man aan.

De politie startte een uitgebreid onderzoek naar deze reeks straatroven die plaatsvonden in juni, juli en augustus van dit jaar. Het vermoeden bestond dat de straatroven gepleegd werden door dezelfde man. Gezien de werkwijze van deze man hielden rechercheurs er rekening mee dat hij vaker had toegeslagen en niet schroomde om nog vaker toe te slaan

Team West
Het regionale opsporingsprogramma Team West besteedde dinsdag 7 september aandacht aan deze zaak. Na de uitzending kreeg het rechercheteam verschillende tips van oplettende kijkers over de identiteit van de verdachte. Kort na de uitzending kon de 28- jarige Hagenaar worden aangehouden. Vrijdag 10 september is deze man voorgeleid aan de rechter-commissaris en deze besloot dat de man langer vast moet blijven zitten.

Team West is iedere dinsdag vanaf 17.00 uur te zien bij Omroep West en wordt daarna ieder uur op dinsdag en woensdagochtend herhaald.