DEN HAAG - Vanavond in Team West tonen we camerabeelden van twee mannen die een woningoverval plegen in de Lamarckstraat in Den Haag. Verder ziet u beelden van een pinner na een babbeltruc en een man die een grote hoeveelheid condooms wegneemt. Ook roepen we getuigen op van een explosie in de Steijnlaan in Den Haag.


Woningoverval
Op dinsdag 6 juli rond 20.15 uur belde een onbekende man aan bij een woning aan de Lamarckstraat in Den Haag. Toen de bewoner de deur opende, vroeg de man in schilderskleding aan de bewoner naar ene 'Lorenzo'. Plotseling drongen twee andere mannen de woning binnen en duwden zij de bewoner tegen de grond. De bewoner hoorde dat de indringers Bulgaars met elkaar spraken. Het slachtoffer denkt dat de mannen zich realiseerden dat ze mogelijk op een verkeerd adres waren, want ze renden plotseling weg in de richting van de Lionnetstraat. In de uitzending ziet u camerabeelden van de mannen.

Babbeltruc
Op dinsdag 8 juli verschafte een man zichzelf met een smoes toegang tot een woning aan de Amandelstraat Den Haag. Hij vertelde de bejaarde bewoonster dat hij kwam kijken naar een zogenaamde lekkage. De man nam onder andere een bankpas mee. Met deze bankpas werd er gepind bij een supermarkt aan de Weimarstraat. De pinner is niet degene die de pinpas wegnam, maar een handlanger. In de uitzending tonen we camerabeelden van de pinner.

Explosie
Op woensdag 13 januari rond 03.30 uur vond er een explosie plaats bij een woning aan de Steijnlaan in Den Haag. Na onderzoek trof de politie een deel van een blauwe gasfles en een kartonnen deel van een cobra 6. De schade was enorm. In de uitzending doen we een getuigenoproep.

Diefstal condooms
Op vrijdag 21 mei heeft een man in een supermarkt aan de Middelwaard in Zoetermeer voor een groot bedrag aan condooms gestolen. In de uitzending ziet u camerabeelden van de diefstal. Hier is de werkwijze goed te zien.

Heeft u informatie over een van de zaken?
Bel uw tips door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem met M.0800-7000.

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur bij TV West. De uitzending wordt ieder uur herhaald. Op woensdag 1 september wordt Team West nog een aantal keer herhaald.