DEN HAAG/WASSENAAR/RIJSWIJK - Vanavond vragen we in opsporingsprogramma Team West aandacht voor een straatroof met geweld in Rijswijk en een wisseltruc bij een goudinkoopwinkel in Wassenaar.

Straatroof | Rijswijk

Op de fietsbrug over het spoor aan de Van Vredenburchweg in Rijswijk wordt zondag 3 oktober rond 19.00 uur een vrouw met geweld van haar tas en koptelefoon beroofd. De verdachte, een man tussen de 16 en 20, vlucht na de straatroof via de grijze wenteltrap naar beneden. Op donderdag 7 oktober wordt de tas van het slachtoffer met een deel van de inhoud in het Kruisvaarderspark aangetroffen. De verdachte is vermoedelijk vanaf de fietsbrug door het Kruisvaarderspark in de richting van de Prinses Beatrixlaan gelopen. In de uitzending wordt een getuigenoproep gedaan. Er worden ook foto's getoond van de tas van het slachtoffer.

Wisseltruc goudverkoop | Wassenaar

Een goudinkoopwinkel aan de Langstraat in Wassenaar krijgt woensdag 14 juli bezoek van twee mannen. Ze laten de goudinkoper gouden kettingen zien die ze willen verkopen. Die biedt ze een bedrag. Een van de twee mannen stopt de sieraden in een zakje en zet dit op de balie. De inkoper heeft niet genoeg geld in de winkel en zegt dat hij gaat pinnen. De mannen willen in eerste instantie de sieraden terug maar willen later toch het geld hebben. Later blijkt dat ze kennelijk bij het teruggeven de sieraden hebben verwisseld voor nepsieraden. De mannen lopen de winkel uit, met de echte sieraden én 4800 euro. In de uitzending tonen we camerabeelden van de twee mannen.

Wijkagenten Pjotr en Peter van Horecateam Scheveningen
Wijkagenten Pjotr Vreeswijk en Peter Ravensbergen van het Horecateam Scheveningen vertellen over hun werk. Zij zijn het aanspreekpunt voor bewoners en ondernemers in het horecagebied aan de boulevard.

Heeft u informatie over een van de zaken?

Bel uw tips door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem met M.0800-7000.Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur bij TV West. De uitzending wordt ieder uur herhaald. Op woensdag 15 september wordt Team West nog een aantal keer herhaald.