DEN HAAG - De jongen die ervan verdacht wordt in juni op de Steijnlaan de scootmobiel van een vrouw te hebben gestolen, heeft zich dinsdagavond 9 januari bij een politiebureau in Den Haag gemeld. Dit gebeurde nadat eerder op de avond beelden van de verdachte getoond werden in opsporingsprogramma Team West.


De verdachte is een 15-jarige jongen uit Den Haag. Hij moet zich op een later moment melden voor verhoor.

Gestolen
De scootmobiel werd vrijdag 30 juni gestolen bij een supermarkt aan de Steijnlaan. Het slachtoffer, dat sterk afhankelijk is van haar scootmobiel, parkeerde deze voor de ingang van de supermarkt. Toen ze weer terugkwam, was de scootmobiel verdwenen.

Op camerabeelden was te zien dat een onbekende man aan de scootmobiel rommelde toen het slachtoffer boodschappen aan het doen was. Hij stapte vervolgens op de scootmobiel en reed ermee weg in de richting van de Cillierstraat.

Team West
De beelden zijn dinsdagavond 9 januari getoond in opsporingsprogramma Team West, waarna de jongen zich kwam melden. De beelden zijn vervolgens offline gezet.

Opsporingsprogramma’s
De politie werkt met verschillende lokale en regionale omroepen samen op het gebied van opsporingscommunicatie. Via opsporingsprogramma's wordt u gevraagd om mee te helpen bij het oplossen van misdrijven. Regelmatig worden in de opsporingsprogramma’s camerabeelden van verdachten getoond, zoals bij deze zaak. Zo lukt het ons regelmatig om dankzij uw tips zaken op te lossen.