DEN HAAG - De politie kreeg woensdagavond 28 juli een melding van een verdachte situatie op de Rossinilaan waarbij mogelijk schoten gehoord waren. Agenten gingen meteen ter plaatse en troffen daar een aantal verdachten aan. Toen de agenten hen wilden aanhouden, probeerden de verdachten zich daaraan te onttrekken. Daarbij zijn meerdere waarschuwingsschoten gelost. Niemand raakte gewond.

De melder zag dat rond 22.30 uur meerdere mannen uit een voertuig renden en de melder hoorde daarna meerdere knallen. Politieagenten waren snel ter plaatse en wilden de verdachten die aan het signalement voldeden staande houden. De verdachten probeerden zich aan de aanhouding te onttrekken en zetten het op een lopen. Omdat de verdachten mogelijk vuurwapengevaarlijk waren, hebben de agenten meerdere waarschuwingsschoten gelost. Tijdens het incident reed een voertuig met hoge snelheid op de agenten af. De agenten konden nog net opzij springen. Ook deze verdachte werd aangehouden. In totaal zijn vier personen aangehouden. Het gaat om mannen van 44, 43, 40 en 28 uit Sliedrecht, Den Haag en Zeist. De politie onderzoekt de zaak. Tot op heden is uit onderzoek nog niet gebleken dat de verdachten daadwerkelijk geschoten hebben.

Getuigen
Hebt u iets gezien gisteravond op de Rossinilaan of hebt u camerabeelden van de omgeving van de Rossinilaan, bel dan 0900-8844. Liever anoniem? Bel naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Schieten door agenten
Wapenbezit leidt vaak tot wapengebruik en kent dan alleen maar verliezers. Iedere (vuur)wapenmelding wordt dan ook onderzocht. Wanneer de politie het vermoeden heeft van een vuurwapen, wordt geen enkel risico genomen. Klik op deze link voor meer informatie hierover.

Om te beschermen of te handhaven mogen en moeten politiemensen geweld gebruiken als de situatie daar om vraagt. Het gebruik van geweld door de politie is onderdeel van het professioneel vakmanschap van politiemensen. Agenten zetten hun vakmanschap en hun geweldsbevoegdheid in voor een veiliger Nederland en zetten een bewuste stap naar voren als het moet. De politie wil zich op een transparante wijze verantwoorden waarbij tevens recht wordt gedaan aan de bijzondere rol van politiemensen in de samenleving. De maatschappij moet erop kunnen vertrouwen dat de politie professioneel omgaat met deze geweldsbevoegdheid. Om dit goed te borgen zorgt de politie dat politiemensen goed getraind zijn, dat zij verantwoording afleggen over het gebruikte geweld, geweld getoetst wordt aan de geweldsinstructie en dat politiemensen leren van gebruikt geweld. Meer informatie hierover vindt u op politie.nl.