GORINCHEM - Maar liefst 4 dagen strijkt het foodtruck festival neer in Gorinchem. Buiten de Waterpoort is ook deze keer de locatie tijdens het Paasweekend. We starten op Goede Vrijdag 7 april t/m 2-e Paasdag 10 april. Je hoeft dus 4 dagen lang geen boodschappen te halen, want de smakelijke line-up aan foodtrucks en bars zorgen voor heerlijke gerechten en drankjes bij het gezinsvriendelijke HOPPAAA! festival.

Een line-up van 24 foodtruck & bars:
Een mix van ingrediënten en een vorkje mee prikken van gerechten die je niet op de hoek van de straat aantreft. Van huisgemaakte Italiaanse Arancini tot Duitse braadworsten. Van Britse stoofpotjes, kruidige Mexicaanse quesadillas tot oer Hollandse frietjes en gepofte piepers uit de oven. Borrelschalen met exotische gamba’s en traditie getrouwe kaas- en vleessoorten. De knapperige kippendij saté komt van de bbq en de pizza’s uit de op hout gestookte oven. De authentieke Spaanse churros, de verleidelijke cocosbollen en klassieke poffertjes zorgen voor een variatie aan gerechten. Na het eten afsluiten met een latte macchiato of een gember thee? De barista’s maken deze graag voor je!

Veggie, Vegan en borrelplanken:
Steeds meer foodtrucks hebben ook een veggie en/of een vegan variant op de menukaart staan. Denk bijvoorbeeld aan een No woof dog, No meat Joe, een falafel wrap, vega curry worsten of vegan gyros. Bij de pizza kun je naar eigen keuze je toppings kiezen, pokebowls en borrelschalen kun je vaak zelf samenstellen.
Het shared dining concept is onderdeel van het HOPPAAA! festival. We zien steeds meer deelbare gerechten, smikkelplateaus en borrelplanken welke je met je vriendengroep, collega’s en familie kunt delen. The Joy of sharing, een Duitse proeverij, Sama Sama en Share the mess zijn hier voorbeelden van.

Nieuw: De Wijnclub
Je kunt er niet omheen, we hebben een schaftkeet omgetoverd tot een hippe knalroze Wijnclub. Heerlijke wijnen, speciaal voor en door ons geselecteerd passend bij het food aanbod tref je hier rijkelijk aan. Van een pinot grigio tot een Prosecco, van een wijn zonder alcohol tot exclusieve Champagne. Ook brengen we dit jaar een paar specials mee, zoals een fluweelzachte Sancerre en een fruitige Chablis. We adviseren je graag over wijn & spijs combinaties en je kunt proeven als je twijfelt. Deze wijnclub op wielen is overigens ook te huur voor je verjaardag, bedrijfsfeest of voor je mini festival op locatie.

Zo groen en gastvrij mogelijk:
Je kent ze vast wel; de festivals waar met muntjes wordt gewerkt. Eenmaal thuis tref je er nog een paar aan in je broekzak waar je nooit meer iets mee kunt…..
Bij de HOPPAAA! festivals werken we hier niet mee. De toegang is bij ons gratis en bij elke truck of bar kun je pinnen en contant betalen. Daarnaast werken wij met de hardcup/festivalglazen. Op deze manier houden we het veld schoon en ontstaat er minder plastic afval.

Cocktails en alle speciaalbieren op de tap:
HOPPAAA! dit jaar zijn bij ons alle speciaalbieren op de tap. Hoe lekker is dat! Naast de bieren zijn er diverse trendy spritzen en kun je ook heerlijke sangria bestellen in een glas of pitcher. Heb je liever een Cubaanse Mojito met verse munt of een Gin Tonic vers voor jouw gemaakt? Dan kun je je melden bij de Cocktailbar.

Aangename decibellen, vertier en vermaak:
Onze festivals kenmerken zich door ‘aangename decibellen’. We zijn immers geen dance festival.
Je hoeft je bestelling niet schreeuwend door te geven en bij de picknicktafel kun je gewoon elkaar verstaan, wel zo prettig. Uiteraard is muziek sfeer verhogend en daarom hoor je de gehele dag vrolijke achtergrond muziek. De live muziek herken je aan de hits van vroeger en nu, de ‘Ohja’ momentjes en klassieke herkenbare meezingers.

Voor de kids is er ook voldoende vertier en vermaak. De XL nostalgische zweefmolen is in Gorinchem aanwezig net zoals de truck van KinderCrea. Hier kun je je laten schminken en we zien de mooiste creaties voorbijkomen zoals een tijger, unicorn of een glitter tattoo.

Op 7 en 8 april zijn er workshops zoals Paasknutselen en een ballonartiest, deze starten om 13:00 uur. Het gehele weekend is er ook een karikatuur tekenaar aanwezig. Kortom; meer dan genoeg te doen, proeven en te beleven van 7 t/m 10 april in Gorinchem!

Data en Locaties:

We starten op Goede vrijdag 7 april tot en met 2-e Paasdag 10 april. Het foodtruck festival is elke dag geopend van 12:00 tot 20:00 uur. Locatie: Buiten de Waterpoort. Kom bij voorkeur lopend of op de fiets. Parkeren kan niet bij de Waterpoort.

De toegang is gratis, eigen eten en drinken meenemen laten we niet toe, er is echt genoeg bij alle foodtrucks en de bars.

Meer info:

FB: https://www.facebook.com/FoodtruckfestivalHoppaaa

Insta: https://www.instagram.com/foodtruckfestival_hoppaaa/

Site: www.bruisend.nu

Tel: 06-14733229

Mail: bruisendevenementen@gmail.com