DEN HAAG - Zaterdag 26 maart 2022 is het Landelijke Compostdag. U kunt dan een gratis zak compost ophalen bij de Haagse stadsboerderijen. Met deze jaarlijkse actie bedankt de gemeente inwoners voor het scheiden van hun groente-, fruit- en tuinafval (gft).

Bewoners kunnen tussen 10.00 en 14.00 uur 1 zak compost ophalen bij 1 van de 10 stadsboerderijen. Dit kan ook bij de educatieve tuinen op het Kortenbospad en in de Kornoeljestraat 117. Kom snel, want op is op.

Van groenteschil tot compost
Koffieprut, appelschillen, uitgebloeide tulpen: een groot deel van ons afval is groente-, fruit- en tuinafval. Het is jammer om dit zomaar weg te gooien, want er zitten belangrijke voedingsstoffen in voor planten. Door gft-afval te scheiden van het restafval kan er compost van worden gemaakt. Dan is het te gebruiken om de grond in parken en tuinen te verbeteren.

Afval scheiden of zelf compost maken
In verschillende wijken wordt het gft-afval huis-aan-huis ingezameld. Is dat in uw wijk niet zo? Dan kunt u gft-afval wegbrengen naar 1 van de afvalbrengstations in de Plutostraat 1 of De Werf 11P. U kunt het ook zelf composteren. Hoe u dat kunt doen, leest u op de website van Natuur en Milieueducatie (NME) Den Haag.