DEN HAAG - De gemeente heeft geld vrijgemaakt om Bezuidenhout-West mooier, socialer, sportiever en groener te maken. Bewoners en ondernemers mogen hiervoor zelf met een plan komen. Ze maken kans op € 20.000 om dit plan uit te voeren. Insturen kan tot en met 21 maart 2020.rt 2020.


Iedereen mag een plan indienen. De gemeente bekijkt of uw plan haalbaar is. Daarna verdelen de bewoners uit Bezuidenhout-West het geld over de haalbare plannen. Zo bepalen de bewoners zelf welke plannen uitgevoerd worden.

Hoe werkt het?
U dient uw plan uiterlijk zaterdag 21 maart 2020 in via het aanmeldformulier op www.bezuidenhoutwestbegroot.nl. Uw plan komt dan direct online te staan. Het is de bedoeling dat u daarna zelf aandacht vraagt voor uw plan. Bijvoorbeeld door uw plan te delen via social media. U kunt ook langsgaan bij de bewoners in de buurt.

De wijk stemt mee
Iedereen in de wijk kan op de plannen stemmen door ze te ‘liken’. Heeft uw plan op 25 maart 2020 minimaal 25 likes? Dan gaat het plan door naar de volgende ronde. Tijdens deze ronde controleert de gemeente de overgebleven plannen op uitvoerbaarheid. Alle haalbare plannen maakt de gemeente op 29 april 2020 bekend op www.bezuidenhoutwestbegroot.nl.


Bewoners verdelen €20.000 over de overgebleven plannen
Samen met uw wijkgenoten bepaalt u welke plannen doorgaan. U kunt het bedrag van € 20.000 verdelen over 1 of meerdere plannen. U en uw wijkgenoten hebben hiervoor tot en met 27 mei 2020 de tijd.

Hulp nodig bij het indienen van uw plan?
Vindt u het moeilijk om online een plan in te dienen? Vraag dan hulp aan familie, vrienden of buren. U kunt uw initiatief ook op papier inleveren bij Wijkcentrum Bezuidenhout-West, Jan van Riebeekplein 90. Daar liggen formulieren voor u klaar.

Een medewerker van stadsdeel Haagse Hout kan u ook helpen bij het indienen van uw plan. Op de volgende dagen is hij of zij aanwezig in het wijkcentrum:

  • maandag 24 februari, van 13.00 tot 15.00 uur
  • maandag 2 maart, van 13.00 tot 15.00 uur
  • vrijdag 13 maart, van 13.00 tot 15.00 uur
  • donderdag 19 maart, van 14.00 tot 16.00 uur

De plannen die op papier worden ingeleverd, komen elke week op vrijdag online. Daarna kunt u starten met uw campagne.

Prijsuitreiking
Op woensdag 3 juni 2020 maakt de gemeente de winnende plannen bekend in het wijkcentrum.

Meer informatie
Meer informatie over Bezuidenhout-West vindt u op www.bezuidenhoutwestbegroot.nl.

Wijkbudget voor andere wijken
Na Bezuidenhout-West mogen ook de andere wijken in stadsdeel Haagse Hout een wijkbudget verdelen:

  • 1e helft 2020: Bezuidenhout Midden Oost
  • 2e helft 2020: Benoordenhout
  • 2e helft 2020: Mariahoeve

Ook los van het wijkbudget helpt de gemeente u graag met uw plan voor de wijk. Zo kijken wij of uw idee uit te voeren is en subsidie kan krijgen. Lees meer op de pagina activiteitensubsidie voor stadsdeel aanvragen.