Ook in Den Haag raken steeds meer mensen besmet met het coronavirus. De regering heeft daarom vrijdagavond 18 september verteld dat er meer regels komen in de grote steden zodat minder mensen besmet raken. Lees welke regels gelden vanaf zondag 20 september 18.00 uur.

Deel via Whatsapp (opent in een nieuw venster)Deel via Facebook (opent in een nieuw venster)Deel via Twitter (opent in een nieuw venster)Deel via E-mail (opent uw standaard e-mailapplicatie)De nieuwe regels voor Den Haag komen bij de maatregelen voor het hele land zoals 1,5 meter afstand houden, regelmatig handen wassen en in uw elleboog niezen.

Maatregelen die de regering heeft verteld. Deze regels gelden vanaf zondag 20 september 18.00 uur

De extra regels zijn:

Bij groepsactiviteiten mogen niet meer dan 50 mensen aanwezig zijn. Dat geldt binnen én buiten.

Bij hotels, restaurants en cafés mogen mensen tot 12 uur ’s nachts naar binnen. De muziek gaat om 12 uur ’s nachts uit en de bedrijven moeten om 1.00 uur dicht. Handhavers controleren dit.

Maatregelen die de Veiligheidsregio Haaglanden zelf neemt

Mensen die heel ziek van het virus kunnen worden, gaat de gemeente extra beschermen. Dat kan bijvoorbeeld door bibliotheken, zwembaden en stadsdeelkantoren op speciale tijden alleen te openen voor deze mensen. De gemeente vraagt aan andere organisaties en bedrijven dit ook te doen.

De gemeente gaat nog meer praten met groepen mensen die meer kans hebben om besmet te raken. Vaak zijn dat jongeren en studenten. Zij worden ook geholpen door de gemeente bij het organiseren van veilige activiteiten.

De gemeente gaat verder met het helpen van bedrijven die problemen hebben door de coronaregels, zoals hotels, restaurants en cafés. Hierbij wordt duidelijk afgesproken wat de gevolgen zijn als bedrijven zich niet aan de regels houden.

De medewerkers van de gemeente worden gevraagd nog steeds zoveel mogelijk thuis te blijven werken.