DEN HAAG - Zaterdag 12 november rond 11.15 uur komt Sinterklaas met Pakjesboot 070 de haven van Scheveningen binnengevaren. Burgemeester Jan van Zanen verwelkomt hem daar. Daarna maakt Sinterklaas samen met zijn pieten een toer door Scheveningen en Den Haag.


Veel kinderen en ouders verwelkomen de Sint en zijn pieten. Kom zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer. Voorkom vertraging onderweg en bekijk vóór vertrek de route en de tijden. De haven van Scheveningen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Toch met de auto? Houd dan rekening met vertragingen en omleidingen.

Afsluitingen
De organisatie sluit de volgende wegen af tussen 8.00 en 13.00 uur:
- Dr. Lelykade (vlakbij Havenpaleis aan de kant van de Zeesluisweg).
- Zeesluisweg (wel toegankelijk voor bezoekers van winkels en bedrijven).
In deze straten en in de Sophiastraat geldt een tijdelijk parkeerverbod.

Sinterklaasstoet
Sinterklaas begint zijn rijtoer rond 12.30 uur in de Vissershavenstraat. Rond 17.00 uur is hij op het Lange Voorhout. De rijtoer is een lange optocht via verschillende winkelstraten. Het voorbijkomen van de stoet duurt 20 minuten.

De organisatie sluit een aantal kruispunten 10 minuten voor aankomst af, totdat de stoet voorbij is. HTM kan bussen en trams tijdelijk omleiden. De route van de rijtoer is dit jaar door werk aan de weg iets anders dan normaal. Bekijk de route op www.sinterklaasindenhaag.nl.

Leuk nieuwtje is dat Sinterklaas dit keer een stuk van de route aflegt met de tram. Hij heeft speciaal lessen gevolgd om in Den Haag een tram te kunnen besturen.