DEN HAAG - De gemeente heeft maximaal 4 keer per jaar standplaatsen vrij op de Haagse Markt aan de Herman Costerstraat. Wilt u hiervoor in aanmerking komen? Dan kunt u een marktvergunning aanvragen.

De aanvraagperiodes zijn:

  • van 1 januari tot en met 31 januari 0.00 uur
  • van 1 april tot en met 30 april 0.00 uur
  • van 1 juli tot en met 31 juli 0.00 uur
  • van 1 oktober tot en met 31 oktober 0.00 uur

Branche
U kunt alleen een aanvraag doen in een branche waarin op de betreffende marktdag(en) nog ruimte is. Dat wil zeggen dat het maximale aantal toegestane standplaatsen voor deze branche nog niet is bereikt.

Locatie
De locaties van vrije standplaatsen wisselt per kwartaal. Een plattegrond met de actuele en vrije standplaatsen kunt u inzien op het marktkantoor op de Haagse Markt op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur.

Op verzoek stuurt de gemeente u de plattegrond en het overzicht gratis toe. Een e-mail sturen onder vermelding van ‘Vrije standplaatsen Haagse Markt’ naar markten@denhaag.nl is voldoende.

U moet zelf een vrije standplaats kiezen en deze bij uw aanvraag vermelden. De gemeente wijst geen willekeurige vrije plaats aan u toe. Op de plattegrond staat bij elke vrije standplaats wat het tarief voor deze standplaats is.

Aanvragen
Vraag een vergunning aan op Marktvergunning vaste standplaats aanvragen. U leest daar ook hoe aanvragen voor een marktvergunning worden beoordeeld.

Over de Haagse Markt
De Haagse Markt is met ruim 500 kramen 1 van de grootste markten van Europa.

  • De marktdagen zijn maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. De openingstijden zijn van 9.00 tot 17.00 uur.
  • Valt een marktdag op een nationale feestdag, dan is het raadzaam de openingstijden op www.denhaag.nl bij ‘nieuws’ te raadplegen.
  • Het tarief voor de meest voorkomende standplaats met opslagunit is € 32,53 per marktdag. Dit bedrag is inclusief servicekosten en exclusief verbruik van elektriciteit, gas en water en btw.
  • Er zijn ook open standplaatsen zonder opslagunit. De prijzen hiervoor variëren en zijn lager. Op de plattegrond staat bij elke vrije standplaats welk tarief hiervoor geldt.

Contact
Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet op de website vinden? Neem dan contact op met afdeling Markten. U kunt een e-mail sturen naar markten@denhaag.nl onder vermelding van 'Vraag marktvergunning Haagse Markt'.

Op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur kunt u telefonisch contact opnemen met afdeling Markten via telefoonnummer (070) 353 93 20.