DEN HAAG - De gemeente heeft geld vrijgemaakt om het Statenkwartier mooier, socialer, sportiever en groener te maken. In september hebben bewoners en ondernemers daarvoor al 35 plannen ingediend. Er zijn 15 haalbare plannen. Woont u in het Statenkwartier? Dan kunt u tot en met vrijdag 13 december uw stem uitbrengen op uw favoriete plannen.


De 35 plannen kregen in totaal 5.586 ‘likes’. 28 plannen kregen meer dan 25 likes en deze zijn getoetst op haalbaarheid. Dat heeft 15 haalbare plannen opgeleverd, waarop gestemd kan worden. De plannen met de meeste stemmen worden uitgevoerd.

Uw stem uitbrengen

 1. Ga naar www.statenkwartierbegroot.nl
 2. Ga naar ‘Stemmen ’.
 3. Bekijk de plannen en kies welke plannen u het beste vindt.
 4. Verdeel € 30.000 over uw favoriete plannen.
 5. Stem met uw persoonlijke stemcode.

Stemcode
Woont u in het Statenkwartier en bent u 12 jaar of ouder? Dan heeft u per post een persoonlijke stemcode ontvangen. Hiermee kunt u stemmen op uw favoriete plannen voor het Statenkwartier via www.statenkwartierbegroot.nl

Heeft u geen persoonlijke stemcode ontvangen? Neem dan contact op met stadsdeel Scheveningen via statenkwartierbegroot@denhaag.nl

Hulp bij het stemmen
Heeft u moeite met online stemmen? Vraag dan hulp aan familie, vrienden of buren. Of kom langs bij wijkcentrum Het Couvéehuis (Frankenslag 139). Daar zijn op de volgende dagen medewerkers van het stadsdeel aanwezig om u te helpen:

 • Maandag 25 november van 17.00 tot 20.00 uur
 • Woensdag 27 november van 9.00 tot 12.00 uur


Neem de brief met uw persoonlijke stemcode en uw legitimatiebewijs mee. U kunt ook stemmen voor anderen. Neem dan zijn of haar persoonlijke brief met stemcode, kopie van het legitimatiebewijs en een schriftelijke toestemming mee.

Uitslag
Op zaterdag 21 december om 9.15 uur wordt bekendgemaakt welke plannen de meeste stemmen hebben gekregen. U kunt daarvoor naar het Statenkwartier Begroot kerstontbijt in wijkcentrum Het Couvéehuis (Frankenslag 139). U vindt de uitslag vanaf maandag 23 december ook op www.statenkwartierbegroot.nl.

Meer informatie
Meer informatie over het wijkbudget voor Statenkwartier vindt u op www.statenkwartierbegroot.nl.


Hulp bij uw plan
Ook los van het wijkbudget helpt de gemeente u graag bij uw plannen voor de wijk. Zo kijkt de gemeente of uw idee haalbaar is en of u een activiteitensubsidie kunt aanvragen. Meer informatie leest u op de pagina Activiteitensubsidie voor stadsdeel aanvragen.

Wijkbudget voor andere wijken
Na het Statenkwartier komen ook de andere wijken in Scheveningen aan de beurt voor het verdelen van een wijkbudget:

 • 1e helft 2020: Noordelijk Scheveningen
 • 2e helft 2020: Wittebrug-Duttendel
 • 1e helft 2021: Zorgvliet
 • 2e helft 2021: Duindorp
 • 1e helft 2022: Van Stolkpark

In 2018 hebben de wijken Scheveningen-Dorp en Havenkwartier & Vissenbuurt al een wijkbudget gekregen en Duinoord kreeg een wijkbudget in de 1e helft van 2019.