DEN HAAG - Den Haag viert op zaterdag 18 maart 2023 haar diversiteit met het jaarlijkse activiteitenprogramma Wereldreis door eigen stad. Diversiteit betekent een mix van verschillende mensen, met andere achtergronden en manieren van leven.

Tijdens Wereldreis door eigen stad kunnen Hagenaars met andere Hagenaars kennismaken, met elkaar in gesprek gaan en van elkaar leren. Het is een dag vol nieuwsgierigheid, ontmoetingen en vooral plezier. Toegang is gratis.

Waar en hoe laat?
U kunt op verschillende manieren meedoen aan Wereldreis door eigen stad. Het programma is van 12.00 tot 17.00 uur. U kunt naar verschillende plekken en organisaties toe, in of rond het centrum. Ook in Amare is van alles te beleven.

Activiteiten
Zeker 30 Haagse organisaties bieden een programma vol activiteiten. Van rondleidingen, workshops, exposities en voorstellingen tot een stadswandeling. U kunt ook een kijkje nemen in een moskee, een tempel of een museum.

- Chelsy Valentina, de eerste Jonge Stadsdichter van Den Haag, opent het programma. Zij leest het gedicht voor dat ze speciaal voor Wereldreis door de stad schreef.
- Optreden van The Residents Stadsorkest, voor en door kinderen van alle basisschoolkinderen in Den Haag.
- Denhaagmeldt, het Haagse meldpunt voor discriminatie, geeft u de kans om in de schoenen van een ander te staan. Discriminatie kan iedereen overkomen, maak het zelf mee met een virtual reality-bril.
- Voor kinderen ligt er in Amare een speciaal Wereldreis-paspoort klaar. Ze kunnen stempels ophalen bij de verschillende activiteiten en verdienen zo een kleine verrassing.

Programma
Kijk voor het volledige programma en een plattegrond op wereldreisdenhaag.nl

Meer informatie

Volg het laatste nieuws over Wereldreis door eigen stad via Facebook en Instagram.