DEN HAAG - De gemeente werkt aan doorgaande fietsroutes die veilig, snel en prettig zijn. 1 van deze routes is de verbinding tussen Ypenburg en het centrum van Den Haag: het Trekfietstracé. Van vrijdag 5 juni tot en met maandag 8 juni 2020 werkt de aannemer aan een oversteekplaats voor fietsers op de Westvlietweg.


Wat gaat er gebeuren?
Van eind mei tot half juni 2020 legt de aannemer het nieuwe fietspad aan. Dit fietspad loopt over het werkterrein van de Rotterdamsebaan in de Vlietzoom en sluit aan op de Westvlietweg. Het fietspad komt tussen landgoed Zeerust en de landerijen van Stal Meyvliet uit op de Westvlietweg. Op deze plek op de Westvlietweg wordt een oversteekplaats voor fietsers gemaakt. Er komt een verhoogde verkeersdrempel met een middeneiland tussen beide rijstroken in.

Verkeersmaatregelen
Van vrijdag 5 juni 19.30 uur tot maandag 8 juni 5.00 uur is de Westvlietweg tussen de Hoornbrug en de Oude Tolbrug afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Fietsers en voetgangers worden langs het werk geleid. Bedrijven en woningen zijn alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Er wordt gewerkt ter hoogte van landgoed Zeerust en Stal Meyvliet. Bekijk vooraf via welke kant van de Westvlietweg u het best naar uw bestemming kunt rijden.

Omleidingsroutes
  • Verkeer wordt omgeleid via de Oude Tolbrug, Fonteynenburghlaan, Prinses Mariannelaan, Geestbrugweg, Haagweg en Hoornbrug, en omgekeerd. Borden geven de omleidingsroute aan.
  • Voor vrachtverkeer geldt een ruimere omleidingsroute in verband met een bestaande milieuzone. De omleidingsroute is met borden aangegeven.

Vragen?
Heeft u een vraag over de werkzaamheden of wilt u een calamiteit melden? Neem dan contact op met de aannemer via telefoonnummer (088) 400 80 83 (voor noodgevallen 24 uur per dag bereikbaar).

  • Voor actuele informatie over het project Trekfietstracé kijk op www.denhaag.nl/fiets.
  • Heeft u algemene vragen over het project, neem dan contact op met de projectorganisatie Trekfietstracé via e-mailadres trekfietstrace@denhaag.nl of bel 14070.