DEN HAAG - In Team West doen wij getuigenoproepen over een explosie aan de Van Leeuwenhoeklaan in Zoetermeer en een babbeltruc in Den Haag. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan bankhelpdeskfraude zaak in Den Haag.

Explosie - Van Leeuwenhoeklaan – Zoetermeer


Op woensdag 27 december rond 22.30 uur heeft er bij een woning aan de Van Leeuwenhoeklaan in Zoetermeer een explosie plaats gevonden. Deze explosie heeft een hoop schade bij de voordeur en een raam opgeleverd. Op beelden is een man te zien die over de galerij loopt bij de woning. Daarop is te zien dat deze onbekende man naar de woning toeloopt. Hij steekt vervolgens een stuk vuurwerk aan, gooit het voor de deur en rent weg. De verdachte is goed herkenbaar in beeld. In de uitzending worden er camerabeelden van deze verdachte getoond.

Babbeltruc - Theo Mann Bouwmeesterlaan - Den Haag

Op maandag 15 januari is een 90- jarige vrouw in haar woning aan de Theo Mann Bouwmeesterlaan opgelicht. Het slachtoffer werd door een onbekende vrouw gebeld die met haar deelde dat zij het slachtoffer was van zogenaamde fraude. Deze onbekende vrouw wist het slachtoffer te overtuigen om haar sieraden in een envelop te doen en haar pincode door te geven. Later werden deze sieraden door een onbekende man bij deze vrouw opgehaald. Deze man weet in een onbewaakt moment ook de pinpas van de vrouw uit haar woning weg te nemen. Later werden er in een winkel in Den Haag inkopen gedaan met deze weggenomen pinpas. In de uitzending worden er CAMERABEELDEN getoond van de pinner.

Bankhelpdeskfraude - Kerkplein - Den Haag


Op maandag 20 november is een 73- jarige man de gemeente Westerkwartier het slachtoffer van bankhelpdeskfraude. Het slachtoffer werd gebeld door een zogenaamde bankmedewerker. Deze zogenaamde bankmedewerker wist het slachtoffer met een smoes te overtuigen om een geldbedrag naar een rekening over te maken. Een aantal uren later werd er meerdere keren gepind van één van de rekeningen naar waar het slachtoffer zijn geld naar had overgemaakt. De verdachte pinner heeft op het Kerkplein in Den Haag meerdere keren geld gepind. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van deze verdachte.

Uitzending Team WestTeam


West wordt iedere dinsdag vanaf 17.00 uur uitgezonden op TV West en elk uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald.