DEN HAAG - Zaterdag 16 november komt Sinterklaas met Pakjesboot 070 rond 11.15 uur de haven van Scheveningen binnengevaren. Daarna maakt hij samen met zijn pieten een rijtoer door de winkelstraten van Scheveningen en Den Haag.

Veel kinderen met hun ouders verwelkomen de Sint en zijn pieten. Kom daarom zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer. Laat de auto staan. Voorkom vertraging onderweg en bekijk vóór vertrek de route en de tijden. De haven van Scheveningen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Toch met de auto? Houd dan rekening met vertragingen en omleidingen.

Afsluitingen
De organisatie sluit de volgende wegen af tussen 8.00 – 13.00 uur:
- Dr. Lelykade vanaf de Van Bergenstraat, in de richting van de Zeesluisweg.
- Zeesluisweg (wel toegankelijk voor bezoekers van winkels en bedrijven).

Route van de Sinterklaasstoet
Sinterklaas begint zijn rijtoer rond 12.30 uur in de Vissershavenstraat en is rond 16.45 uur op het Plein in het centrum van Den Haag. De rijtoer is een lange optocht die via verschillende winkelstraten het centrum van Den Haag bereikt. Het passeren van de stoet duurt 20 minuten. De organisatie sluit kruispunten 10 minuten voor aankomst van de stoet af. Houd de Twitter pagina van @SinterklaasDH in de gaten voor actuele tijden.

De rijtoer kruist op diverse plekken tram- of buslijnen. De HTM geeft Sinterklaas de ruimte. Hierdoor kan het zijn dat u even moet wachten tot de optocht voorbij is of dat de tram of bus een stukje omrijdt. Houd tussen 10.30 en 17.00 uur rekening met meer reistijd.