DEN HAAG - Na drie nederlagen op rij heeft ADO Den Haag eindelijk de eerste driepunter van het seizoen kunnen bijschrijven. De ploeg van trainer Dirk Kuijt was in eigen huis veel te sterk voor Jong Ajax: 4-0.

De Amsterdamse beloften kwamen er niet aan te pas in een matig gevuld Haags stadion waar alleen seizoenkaarthouders toegang hadden. De thuisploeg was getregd en kwam al na twee minuten op voorsprong via Joël Zwarts die bij de tweede paal kon inkoppen. Nog voor de rust liep ADO verder uit door doelpunten van de uitblinkende Xander Severina en de vorig jaar nog voor Jong Ajax uitkomende Max de Waal.

Voor zover nog niet beslist gebeurde dat na een uur speen met de mooiste goal van de middag, een fraai schot van opnieuw Severina: 4-0.