WIJDEWORMER - De vrouwen van AZ zijn zondagmiddag in eigen huis onderuit gegaan tegen ADO Den Haag. Onder herfstachtige omstandigheden werd het op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer 2-4 voor de gasten uit de Hofstad.

In het eerste half uur was de wedstrijd redelijk in evenwicht, maar in het kwartier voor rust sloegen de groen-gelen hard toe. Lobke Loonen kopte een corner tegen de touwen en even later wist Manon van Raay de 0-2 achter keepster Femke Liefting te tikken.

Mocht AZ nog illusies hebben dan werden die kort na rust de grond ingeboord toen Desiree van Lunteren de bal ongelukkig in eigen doel werkte. AZ probeerde het zeker nog wel en kwam ook beter voor de dag dan in de eerste helft, maar kreeg nog een klap te verwerken toen Kayra Nelemans een kwartier voor tijd de 0-4 liet aantekenen. ADO Den Haag geloofde het daarna wel en daardoor kon AZ in de slotfase nog iets terugdoen. De doelpunten van Van Lunteren en Floor Spaan waren echter slechts voor de spreekwoordelijke eer en een doekje voor het bloeden: 2-4.