SCHEVENINGEN - Een zeer late treffer van Scheveningen, volgens Koninklijke HFC zeer discutabel, heeft zaterdagmiddag voor een puntendeling gezorgd op Sportpark Houtrust.

Mitchell de Vrugt wist na de allerlaatste corner in de 94e minuut de 1-1 binnen te frommelen. Volgens de Haarlemmers werd hierbij hands gemaakt en trainer gertjan Tamerus wond zich er na afloop zo over op dat hij de rode kaart kreeg getoond.

Eerder in de wedstrijd, rond de 50e minuut, had Jacob Noordmans de gasten op voorsprong gebracht nadat keeper Van der Maaten een schot van Vlak niet onder controle kreeg. Nadat de Haarlemmers in de 79e minuut met tien man kwamen te staan na een tweede gele kaart voor Marijn Ploem, hetgeen hij al in de eerste helft aan ontsnapte, leek men op de been te blijven tegen de toenemende druk van de ploeg van John Blok. De late en betwiste gelijkmaker van De Vrugt zorgde echter toch voor een gelijkspel: 1-1.