VELSEN-ZUID - De vrouwen van Telstar hebben in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag de tweede seizoenszege behaald en de eerste thuisoverwinning sinds januari van dit jaar. Uitgerekend de van ADO overgekomen Jannette van Belen zorgde voor de enige goal van de wedstrijd: 1-0.

De beste kans in de eerste helft was wel voor de gasten uit Den Haag Ilham Abali de bal hard op de lat schoot. Na de rust kwam Telstar steeds beter voor de dag al kreeg men het doelpunt in de schoot geworpen. Wiëlle Douma gleed uit bij het uitverdedigen en Van Belen die kort voor rust al op keeper Barbara Lorsheyd, bezig aan haar 300e wedstrijd voor ADO Den Haag, stuitte, wist nu wel haar voormalige ploeggenote te passeren.

Dankzij een uitstekende redding van keepster Kelly Steen, die invalster Lakeesha Eijken van het scoren afhield, kon Telstar zodoende weer eens drie punten bijschrijven en klimt het van de tiende naar de achtste plaats. ADO Den Haag blijft op een zevende plaats staan.