DEN HAAG - De vrouwen van ADO Den Haag hebben de vijfde plaats in de Eredivisie verstevigd na een 2-0 zege op PEC Zwolle. Zonder de om medische redenen afwezige trainer Sjaak Polak wist de thuisploeg na rust het verschil te maken.

Met assistent-trainer Alex Scholte die de honneurs voorlopig waarneemt voor Polak was de thuisploeg in de eerste helft al de betere ploeg, maar ook keepster barbra Lorshed moest een aantal malen in actie komen bij gevaarlijke uitbraken van de gasten uit Zwolle. Bij ADO Den Haag waren er mogelijkheden voor Wiëlle Douma, Nikki IJzerman, Liz Rijsebergen en Jennette van Belen, maar allen hadden het vizier nog niet op scherp staan.

Met Jolina Amani als extra aanvallende kracht lukte het na de rust wel. Binnen tien minuten schoot Rijsbergen de bal knap in de bovenhoek na een pass van Van Belen. Twintig minuten later wist Amani de bal te bezorgen bij Jaimy Ravensbergen die keeper Moon Pondes opnieuw passeerde. In het vervolg mocht Cato Pijnacker Hordijk haar debuut maken bij ADO Den Haag dat onder aanvoering van Gwyneth hendriks gecontroleerd op de been bleef en de zege over de streep trok.