DEN HAAG - Toen een 19-jarige Haagse jongeman afgelopen oktober tijdens een vechtpartij een mes uit zijn zak haalde, liep het snel mis. Zijn 29-jarige tegenstander liep drie steekwonden op en zou het zonder medisch ingrijpen niet hebben overleefd. De nu 20-jarige steker stond dinsdag voor de rechter.

Waarover de twee in het café precies een woordenwisseling kregen is niet eens echt duidelijk geworden. Was het politiek, of ging het over de luidruchtige aanwezigheid van verdachte; het doet er ook weinig toe. Duidelijk is dat de twee zich hebben afgezonderd en de discussie buiten op straat hebben voortgezet. Het werd vechten, waarbij de verdachte uiteindelijk met een mes het slachtoffer in zijn borst en hoofd heeft gestoken. Hij werd ongeveer een uur later binnengebracht op de spoedeisende hulp, waar ze hem nog hebben kunnen redden.

Verdachte zegt dat er wel een vechtpartij is geweest, maar dat hij geen mes bij zich had en dus ook niet gestoken kan hebben. Dat strookt echter niet met het feit dat het slachtoffer steekwonden had opgelopen. Daar komt bij dat verdachte na de vechtpartij op internet had gezocht hoeveel straf je zou kunnen krijgen voor slaan met een mes.

De officier van justitie had daar op zitting wel een antwoord op. Wat het Openbaar Ministerie betreft zou de man 4 jaar gevangenisstraf waarvan 1 jaar voorwaardelijk opgelegd moeten krijgen. Ook zou hij een contactverbod met het slachtoffer opgelegd moeten krijgen. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.