DEN HOORN - De politie arresteerde zondagmiddag 3 maart een 36-jarige man uit Spanje nadat hij eerder die dag betrokken was bij een ongeval op de A4 in de richting van Rotterdam. Na het ongeval, waarbij een 24-jarige automobilist uit Den Haag gewond raakte, ging de man er te voet vandoor.


Rond 09.30 uur vond de aanrijding tussen de twee personenauto's plaats, waarna beide voertuigen op de vluchtstrook tot stilstand kwamen. Een van de bestuurders stak de snelweg over en vluchtte in de richting van Den Hoorn. Na grote inzet van de politie kon de bestuurder in direct omgeving niet worden gevonden. Dankzij onderzoek en de samenwerking met de politie van de eenheid Rotterdam kon de 36-jarige man in Rotterdam worden aangehouden. Hij is voor verhoor ingesloten. Het slachtoffer werd voor medische behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie bedankt de omstanders die direct eerste hulpverleenden en de mensen die de politie van informatie en beelden hebben voorzien.

Update 4-03 15:30

Onderzoek wees uit dat de aangehouden verdachte mogelijk niet de bestuurder was. De vermoedelijke bestuurder is inmiddels bekend en wordt binnenkort verhoord. Onderzoek zal moeten uitwijzen wie er daadwerkelijk de auto bestuurd heeft.