DEN HAAG - Na een wilde achtervolging hebben agenten een 43-jarige man uit Den Haag aangehouden op het Hobbemaplein in Den Haag. Op dinsdagochtend 21 juli even voor acht uur hielden agenten op de Koningsstraat in Den Haag de automobilist staande omdat hij tegen de verkeersrichting in reed. Omdat ze het vermoeden hadden dat hij onder invloed was van verdovende middelen, wilden de agenten een speekseltest. afnemen. Daarop startte de man de auto en ging er met hoge snelheid vandoor. Een achtervolging door de Schilderswijk volgde.

De Hagenaar reed met hoge snelheid door de woonwijk. Tijdens de achtervolging kwamen de vluchtauto en een politieauto met elkaar in botsing, maar de man wist met zijn auto via het fietspad weg te komen. Op het Hobbemaplein konden agenten een einde maken aan de levensgevaarlijke verkeerssituatie door hem tegenmoet te rijden en de surveillanceauto voor de vluchtauto te zetten, zodat hij wel moest stoppen.

Gestolen voertuig
De auto waarin de verdachte reed, bleek die nacht te zijn gestolen. De eigenaar van het voertuig had de diefstal nog niet opgemerkt toen de politie het meldde. Ook werd in de auto is een gebruikershoeveelheid drugs aangetroffen. De 43-jarige bestuurder is aangehouden en moet zijn rijbewijs inleveren. Hij is meegenomen naar een politiebureau voor verhoor.