DEN HAAG - De politie heeft in de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 augustus op het Stationsplein twee mannen aangehouden die verdacht werden van een bedreiging. Bij de aanhouding van een van hen is het stroomstootwapen gebruikt.

De politie kreeg rond half een ’s nachts een melding dat iemand in het stationsgebouw door twee mannen was bedreigd met een mes. Verder zou er mogelijk sprake zijn van een vuurwapen. Toen de agenten op het Stationsplein aankwamen, zagen ze daar twee mannen lopen die aan het opgegeven signalement voldeden. Een van hen bleef staan toen hij door de agenten werd aangesproken, de ander negeerde de bevelen en bleef doorlopen in hun richting. Een politieagent gebruikte daarop het stroomstootwapen, waarna deze verdachte kon worden aangehouden. De verdachte is nagekeken door de ambulance en hield geen schade over aan het gebruik van het stroomstootwapen.

In het politiebureau bleek dat deze verdachte een boksbeugel bij zich had en gesignaleerd stond. Er is geen vuurwapen aangetroffen.