DEN HAAG - Agenten hielden dinsdag 19 mei een 17-jarige jongen uit Zoetermeer aan voor diefstal met geweld aan de Vlamingstraat in Den Haag. Een 59-jarig slachtoffer uit Tilburg raakte lichtgewond.

Rond 16.30 uur kwam de melding binnen van diefstal aan de Vlamingstraat in Den Haag. De verdachte stal de spullen van het slachtoffer die hij op dat moment uit zijn auto laadde. De auto van het slachtoffer stond op de kruising van de Grote markt met de Vlamingstraat. Toen het slachtoffer de jongen aansprak, kreeg hij een klap en raakte daardoor lichtgewond. De verdachte ging er hierna vandoor maar werd door een aantal oplettende getuigen gevolgd. Hierdoor kon de verdachte niet veel later op de Amsterdamse Veerkade worden aangehouden.

Bel 1-1-2
Ziet u iets verdachts bij u in de buurt? Aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Kunt u bijvoorbeeld de daders omschrijven of de vluchtrichting van de auto of scooter vertellen, dan komt de politie direct in actie. Maak als het kan een film of foto met uw mobiele telefoon. Let wel goed op uw eigen veiligheid! Meer tips vindt u op www.politie.nl.