DEN HAAG - Na een gewapende overval op een supermarkt in Den Haag zijn onlangs zeven verdachten aangehouden. Twee van hen stonden vandaag voor de raadkamer van de Haagse rechtbank. Die heeft hun voorarrest met dertig dagen verlengd.


Op woensdagavond 9 december 2020 vond er een overval plaats op een supermarkt aan Het Kleine Loo. Een overvaller bedreigde twee personeelsleden met een mes en maakte geld en koopzegels buit. Daarna liep hij met een winkelwagen met daarin een aanzienlijk geldbedrag en rollen koopzegels weg over de parkeerplaats en vervolgde zijn vluchtroute op een scooter. Bij de overval raakte niemand gewond.

Het onderzoek naar de overval leidde op dinsdag 2 februari tot de aanhouding van zeven verdachten en de doorzoeking van hun woning en een kelderbox. Eén van de verdachten zou de overvaller zijn geweest. Hij stond vandaag voor de raadkamer en zit vast, samen met een handlanger die onder meer hielp met het plan.

Vijf verdachten die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan witwassen van de gestolen koopzegels, zijn al eerder door de rechter-commissaris uit voorlopige hechtenis geschorst. Zij zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Omdat de verdachten eerst ‘in beperkingen’ zaten, brengt het OM nu dit nieuws naar buiten.