DEN HAAG - Een agent raakte zondagochtend 13 augustus tijdens een aanhouding gewond in het uitgaanscentrum. Bij de aanhouding van twee verdachten, bemoeiden zich er ook omstanders mee. Een van de betrokken agenten raakte gewond aan zijn nek. De politie is op zoek naar getuigen.


Rond 05.15 uur kregen agenten een melding van een schermutseling voor een uitgaansgelegenheid aan de Papestraat in Den Haag. Op weg naar de opgegeven locatie werd plotseling de politiefiets van één van de agenten door een man vastgepakt. Een tweede man pakte de agent vast. Daarop besloot de agent deze twee mannen voor belemmering aan te houden. Een van de twee verdachten pakte de agent met forse kracht aan zijn fietshelm waardoor die geen lucht meer kreeg en gewond raakte aan zijn nek.

Assistentie collega’s
Een grote groep van omstanders begon zich met de aanhoudingen te bemoeien en belaagden de agent. Hierbij ontstond een dreigende situatie, waarna de agent collega’s ter assistentie opriep. Om een veilige werkomgeving te creëren waren toegesnelde agenten genoodzaakt gebruik te maken van hun wapenstok en pepperspray. De verdachte die de agent mishandelde bleef zich tijdens zijn aanhouding verzetten.

Verdachte voorgeleid
De twee verdachten werden ingesloten voor verhoor. De agent die door de 34- jarige verdachte is mishandeld deed aangifte tegen hem. Deze 34- jarige verdachte uit Den Haag wordt op maandag 14 augustus voorgeleid aan een rechter- commissaris. De andere verdachte, een 23- jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd na verhoor in vrijheid gesteld.