DEN HAAG - De politie zoekt getuigen van een zware aanrijding in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 juni op het Veluweplein. Een 30-jarige fietser raakte hierbij zwaargewond. De automobilist reed na de aanrijding door en wordt verdacht van verlaten plaats ongeval.


Het ongeval vond rond 02.00 uur plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag op het Veluweplein. De fietser kwam uit de richting van het Zuiderpark en de auto kwam vanuit de Soestdijksekade. Toen de fietser wilde oversteken op de kruising van de Moerweg en Soestdijksekade kwam het tot een aanrijding. Direct daarna reed de verdachte door in zijn auto in de richting van station Moerwijk. Sindsdien ontbreekt van de verdachte ieder spoor. Het slachtoffer is met zwaar letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

De politie is dringend op zoek naar de verdachte en de auto.

Signalement personenauto van verdachte

De verdachte reed in een klein wit personenvoertuig met een zwart-witte achterzijde. Het gaat om een tweedeurs auto met geblindeerde ramen aan de achterzijde (het passagiersgedeelte).
Opvallend: Dit voertuig moet als het gevolg van de aanrijding een kapotte verlichtingsarmatuur aan de voorzijde hebben.

Getuigen gezocht

De politie komt graag in contact met mensen die getuigen waren van deze aanrijding, het voertuig hebben zien rijden of weten waar het voertuig nu is. Heeft u informatie? Bel dan met de politie via 0900-8844 of M 0800-7000.