RIJSWIJK - Een automobilist negeerde dinsdagavond rond 19.30 uur een stopteken, waarop agenten een achtervolging inzetten van Den Haag naar Rijswijk. Tijdens de achtervolging reed de verdachte meerdere keren in op het politievoertuig. De 33-jarige bestuurder zonder vaste woon- of verblijfsplaats werd uiteindelijk aangehouden.

Terwijl agenten bezig waren met een buurtonderzoek wilden zij een auto die voorbij reed staande houden. De bestuurder besloot in plaats van te stoppen om gas te geven en om de agent heen door te rijden. De agenten besloten achter de auto aan te rijden in een onopvallend politievoertuig over de Minckelersstraat in de richting van de Jan van der Heijdenstraat.

Hier stapte een van de agenten uit de auto om de bestuurder staande te houden. De bestuurder reed tegen de politieauto aan, om vervolgens hard in de richting van het Lorentzplein te rijden. Hier sloeg hij linksaf de Genestetlaan in, in de richting van de Burgemeester Elsenlaan in Rijswijk.

Bij een verkeerslicht konden de agenten de auto klemzetten. De bestuurder reed opnieuw hard tegen het politievoertuig aan, waarna hij wederom met hoge snelheid doorreed. Hierop vroegen de agenten om assistentie van opvallende politievoertuigen. Na een achtervolging parkeerde de bestuurder in de Fagotstraat, waar hij werd aangehouden. De bestuurder bleek onder invloed van verdovende middelen.