DEN HAAG - De politie hield in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 juni een 23-jarige automobilist uit Den Haag aan na twee aanrijdingen waarbij hij was doorgereden. De aanrijdingen vonden plaats op de Fruitweg en de Televisiestraat.


Zaterdag 12 juni omstreeks 22.40 uur werd gemeld dat er een persoon was aangereden op de kruising Fruitweg met de Televisiestraat. Een 27-jarige vrouw uit Den Haag fietste op het fietspad van de Fruitweg en wilde de kruising rechtdoor oversteken. Een automobilist die vanuit de Televisiestraat kwam gaf haar hierbij geen voorrang en reed haar aan. Zonder te stoppen is hij doorgereden. Agenten troffen de vrouw aan op de middenberm. Zij liep letsel op aan haar hoofd. Kort daarna bleek dat er een tweede slachtoffer was. Deze was aangereden ter hoogte van de Televisiestraat. De man, een 22-jarige Hagenaar, lag op de rijbaan en raakte zwaar gewond. Naast ambulancepersoneel kwam ook het Mobiel Medisch Team kwam ter plaatse om assistentie te verlenen. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel. Team Verkeer doet onderzoek naar de aanrijdingen. Meerdere omstanders waren getuigen van de aanrijdingen en worden (verder) gehoord.

De automobilist die na beide aanrijdingen was doorgereden werd om 00.25 uur aangehouden op de Vier Heemskinderenstraat. Zijn auto is in beslag genomen voor verder onderzoek. De verdachte zit nog vast voor verhoor. Getuigen die informatie hebben en nog niet met de politie hebben gesproken, wordt verzocht zich te melden bij de recherche Den Haag-Centrum via 0900 – 8844.