DEN HAAG - Op maandagavond 12 februari is er een overval gepleegd op een avondwinkel aan de Steenwijklaan. Vrijdag 9 februari is de winkel ook al overvallen. Mogelijk gaat het om dezelfde verdachten die beide overvallen pleegden. De politie onderzoekt de incidenten en komt graag in contact met getuigen.


Overval vrijdag

Op vrijdag 9 februari rond 19.00 uur komen twee jongens op een donkerkleurige scooter aan bij de avondwinkel aan de Steenwijklaan. Ze rennen naar binnen. De ene jongen draagt een mes bij zich, de andere een tas. De medewerker van de winkel krijgt vrijwel meteen pepperspray op zich af gespoten. Ook probeert hij de twee verdachten weg te jagen door met producten uit de winkel te gooien. De verdachten rennen de winkel weer uit, stappen op een scooter en rijden de Leyweg op in de richting van de Erasmusweg.

Maandag opnieuw

Vrijdagavond rond 20.30 uur is dezelfde winkel ook overvallen. Twee jongens met een bivakmuts lopen de winkel in. De medewerker kon de jongens de winkel uitjagen. De twee daders reden weg op een scooter. Zowel vrijdag als maandag is er geen buit weggenomen.

Getuigen gezocht

Heeft u vrijdagavond 9 februari of maandagavond 12 februari iets gezien of gehoord in de omgeving van de Steenwijklaan in Den Haag? Of heeft u andere informatie wat belang kan zijn in het onderzoek? Dan komt de politie graag in contact met u via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.